Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 3 d.

Rugpjūčio 3–31 d.: parodos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse

Rugpjūtį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente mažųjų lankytojų ir jų šeimų bei bičiulių laukia trys parodos. Visos jos kvies pažinti, domėtis, įminti mįsles, dalytis pamėgtais skaitiniais... Patogu, kai juos gali susirasti šalia esančiose bibliotekos lentynose. Užsukite.

Respublikinė paroda „Tautinė lėlė“

Siekdama populiarinti tautinį kostiumą, 2017-uosius Vyriausybė paskelbė Tautinio kostiumo metais ir pakvietė organizuoti įvairius tam skirtus renginius. Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelis-darželis ir Panevėžio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyrius nusprendė atsiliepti į šį kvietimą ir ėmė vykdyti tęstinį projektą „Biblioteka be sienų“. 

Viename iš projekto seminarų Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelis-darželis respublikos ikimokyklinio ugdymo įstaigų bendruomenes pakvietė kurti ir dalyvauti kūrybinių darbų parodoje „Tautinė lėlė“. Parodoje nusprendė sudalyvauti 37 dalyviai iš 14 ikimokyklinių ugdymo įstaigų iš įvairių respublikos miestų ir rajonų. Jų darbus – pačių sukurtas tautines lėles – ir galėsite apžiūrėti Nacionalinėje bibliotekoje. 

Ekspozicija skirta ne tik Tautinio kostiumo metams, bet ir Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos 95-erių metų jubiliejui paminėti. Daugiau informacijos apie parodą rasite čia ›

Vilniaus „Ryto“ progimnazijos moksleivių paroda „Mano namų biblioteka“

Nupūskime dulkes nuo knygų lentynų! Šiandien jos yra vaikų darbų parodos pasakojimų herojės, nes laiko namų knygas – senelių jaunystės, mūsų vaikystės, mūsų namų gerąsias dvasias. Vilniaus „Ryto“ progimnazijos mokiniai pasakoja apie savo namų bibliotekas. Pasiklausykime.

Jaunieji bibliotekos lankytojai galės susipažinti su knygomis, kurias skaito ir savo namų bibliotekose turi jų bendraamžiai. Galbūt viena ar kita Vilniaus „Ryto“ progimnazijos moksleivių aprašyta, nupiešta ar nufotografuota tau patikusi jų namų lentynos gyventoja laukia skaitytojų ir Nacionalinės bibliotekos lentynose? Susirask ir pasiskolink!

Vilniaus „Ryto“ progimnazijos moksleivių paroda „Atpažinkite knygos personažą“

Jaunieji Vilniaus „Ryto“ progimnazijos skaitytojai užšifravo knygų personažus. Vaikų literatūros skaitytojus ši paroda kvies pažaisti – išbandyti jėgas spėliojant, koks personažas yra užšifruotas. Parodos pabaigoje bus ir atsakymų lapas – norintieji galės pasitikrinti, ar teisingai įminė visas literatūrines mįsles.

Trumpai apie parodas

Data  rugpjūčio 3–31 d.
Vieta  Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a.
Įėjimas  laisvas, į parodas kviečiamos šeimos
Organizuoja Nacionalinė biblioteka, Vilniaus „Ryto“ progimnazija, Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšelis-darželis