Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 16 d.

Rugpjūčio 17 d.: dokumentinio filmo „Sielų daktaras“ peržiūra

Džiaugiamės, kad kelią į  Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką atranda vis daugiau įdomaus kino gerbėjų ir vertintojų. Mes ir vėl laukiame visų naujame kino seanse. Šįkart publicistas, žurnalistas, Adolfo Damušio demokratijos studijų centro vadovas Vidmantas Valiušaitis pristatys Algio Kuzmicko dokumentinį filmą „Sielų daktaras“. Tai pasakojimas apie unikalią asmenybę, filantropą, visuomenininką, ateitininką, Lietuvos patriotą, medicinos mokslų daktarą Petrą Kisielių.

Pasak filmo autorių, Petro Kisieliaus (1917–2008 m.) gyvenimo reikšmę lietuvių tautai dar tik pradedame suvokti ir įprasminti. „Šiuo filmu bandėme pūsti prieš vėją. Pasakojame apie žmogų, kuris ne susikrovė milijonus ir paskui tuo puikavosi, bet milijonus išdalijo kitiems. Ir tuo įprasmino savo gyvenimą. Be tarnystės kitam žmogus greitai pajunta beprasmybę. Tokios galvosenos šiandieninei Lietuvai labai trūksta. Tokios asmenybės kaip daktaras Kisielius įkvepia ir žadina viltį“, – teigia filmo scenarijaus autorius V. Valiušaitis.

Kolegų vadintas Doctor Saint (šventuoju daktaru), popiežiaus Jono Pauliaus II apdovanotas Šv. Silvestro riterio ordinu, nemokamai gydęs nepasiturinčius, savo gyvenimą atidavęs kitiems, kilnias idėjas pavertęs kasdienio gyvenimo praktika, – tokį šviesų daktaro P. Kisieliaus portretą pristato dokumentinio pasakojimo kūrėjai. Filmo peržiūra skirta daktaro P. Kisieliaus gimimo šimtmečiui paminėti. Peržiūroje dalyvaus ir po filmo prisiminimais pasidalys gerai jį pažinojusios garsios išeivijos visuomenės veikėjos Angelė Nelsienė ir Elena Bradūnaitė-Aglinskienė.

Trumpai apie renginį

Data rugpjūčio 17 d.
Laikas 18 val.
Vieta Kino salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“ ›

Filmą 2013 m. kūrė prodiuserių kompanija „E2K“ (vadovas Saulius Bartkus). Režisierius – Algis Kuzmickas, operatorius – Andrius Bartkus, scenarijaus autoriai – Vidmantas Valiušaitis ir Algis Kuzmickas