Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 12 d.

Rugpjūčio 17–18 d.: literatūros popietės visai šeimai Palangos vasaros skaitykloje

Vasarą pajūryje mažieji poilsiautojai taškosi įšilusio jūros vandens balose, bėgioja nuo bangų (tyčia leisdami joms grybštelėti blauzdas), dailina spalvinimo knygeles ir išdidžiai nešiojasi riestainių trupinius lūpų kampučiuose, prikandę liežuvį projektuoja smėlio miestus, tampo mamų sijonus eidami pro ledų šaldytuvus, o kai viskas pabosta...

Paklauskite tėvų, kas būna, kai visa tai pabosta. Bet geriau nedelskite ir praneškite jiems, kad rugpjūčio viduryje iš jų šį rūpestį perims Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla. Čia net dvi dienas vyks Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Kultūrinės edukacijos skyriaus organizuojami renginiai. Pasirinkite jums patogią dieną ir dominančią veiklą ir paįvairinkite atostogas turiningu šeimadieniu. Arba eikite į visus renginius – įėjimas atviras!

Veiklos subalansuotos pradinukams, bet laukiame visų norinčių.

PROGRAMA

Rugpjūčio 17 ir 18 d.

16 val. – literatūrinis protmūšis

Kviečiame sutelkti savo šeimos ir bičiulių pajėgas ir stoti į protų mūšį. Bus ne tik smagu varžytis žiniomis su kitomis komandomis: žaidžiant į atmintį įsirėžę įspūdžiai skatina vaikų domėjimąsi knygomis, gebėjimą atsirinkti vertingą literatūrą, ugdo kūrybiškumą.

Šeimai skirtame renginyje tarpusavyje varžysis komandos, sudarytos iš 4 narių: pradinukų, jų tėvelių, senelių ar šeimos bičiulių. Kitus šeimos narius ir sirgalius kviesime stebėti žaidimą ir palaikyti savą komandą. Žaidimą sudarys 4 etapai, atspindintys įvairias temas, iš kurių žaidėjams bus užduodama po 10 klausimų apie lietuvių ir užsienio literatūrą, pateikiamos loginės užduotys. Komandos varžysis ne tik dėl geriausiai literatūrą išmanančios šeimos vardo, bet ir dėl puikių prizų.

17.30 val. – knygų klubas

Knygų klubas nėra pamoka, tad pamokose taikomos taisyklės jame negalioja: čia ateiti galima kada panorėjus, skaityti tik tai, kas įdomu, o suaugęs žmogus čia yra tik vienas iš susitikimo dalyvių, palaikantis diskusiją. Į knygų klubus buriasi norintys su bendraamžiais pasikalbėti apie mėgstamas knygas ir ne tik. Knygų klube vaikai ir jaunimas turi progą įsitikinti, kad skaitymas gali būti smagi ir maloni veikla, padedanti susirasti bendraminčių ir draugų, atsipalaiduoti, bendrauti ar tiesiog puikiai praleisti laiką.

Įprastai Nacionalinės bibliotekos erdvėse vykstantys knygų klubo susitikimai persikels į Palangą. Susitikę su jaunaisiais skaitytojais aptarinėsime knygas, jų iliustracijas, kursime, žaisime...

Trumpai apie renginius

Data rugpjūčio 17 ir 18 d.
Laikas literatūrinis protmūšis – 16 val.; knygų klubas – 17.30 val.
Vieta Nacionalinės bibliotekos Palangos vasaros skaitykla, Vytauto g. 72, Palanga
Dalyvavimas įėjimas laisvas; į renginį kviečiamos šeimos
Daugiau informacijos apie knygų klubus ir jų naudą skaitykite čia ›