Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugpjūčio 25 d.

Projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai Nacionalinėje bibliotekoje

Rugpjūčio 24 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijos rengiamo projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyviai – pažangiausi šalies abiturientai ir būsimieji pirmakursiai, visą savaitę įvairiose ministerijose turėję galimybę įsijausti į Vyriausybėje dirbančių žmonių vaidmenį.  

Savaitės  įspūdžiais iš vizitų Vyriausybės kanceliarijoje, ministerijose ir kitose šalies institucijose moksleiviai dalinosi laidoje „Išvykstu, kad sugrįžčiau“, tiesiogiai transliuojamoje  iš Nacionalinės bibliotekos TV studijos. Pagrindine laidos tema – Lietuvos  jaunimo emigracija – projekto dalyviai diskutavo su Ministro Pirmininko patarėja švietimo, mokslo ir kultūros klausimais Une Kaunaite, „Swedbanko“ vyriausiuoju ekonomistu dr. Nerijumi Mačiuliu, Emilija Adomaityte, Josvainių gimnazijos absolvente, dabar – VU TSPMI pirmakurse, ir  Pauliumi Kažukausku, Vilniaus licėjaus absolventu, šiais metais įstojusiu į Glazgo (Škotija) universitetą. Tiesiogiai transliuojamą laidą moderavo Ginas Dabašinskas, Strateginės plėtros departamento Informacijos analitikos skyriaus vadovas.

Diskusijose emigracijos procesas aptartas  kaip problema ir kaip galimybė. Kokių galimybių jaunimui trūksta Lietuvoje, galite išgirsti perklausę transliacijos įrašą

Po transliacijos su moksleiviais Nacionalinėje bibliotekoje susitiko švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Neformalaus pokalbio su moksleiviais metu ministrė domėjosi jų nuomone apie šalies švietimo sistemą, kalbėta ir apie Lietuvos vidurinio, profesinio ir aukštojo mokslo reformų poreikį. Kartu svarstyta, ar sėkmingai veikianti švietimo sistema gali stabdyti emigraciją.

Kol vieni moksleiviai diskutavo su ministre, kiti savo jėgas bandė Nacionalinės bibliotekos įrašų studijoje, kur kartu su džiazo profesionalu Eugenijumi Vedecku ir jo vadovaujamais muzikantais kūrė ir įrašinėjo projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ himną.