Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugsėjo 15 d.

Rugsėjo 20 d.: Olgos Lempertaitės knygos „Sava Jeruzalė“ pristatymas

Žydų Naujųjų metų (Roš ha-Šana) išvakarėse Nacionalinėje bibliotekoje svečiuosis knygos „Sava Jeruzalė“ autorė, buvusi Lietuvos, o dabar – Izraelio nacionalinės bibliotekos bendradarbė, vertėja Olga Lempertaitė.

Į leidyklos „Obuolys“ išleistą knygą „Sava Jeruzalė“ sugulė ne tik Jeruzalėje gyvenančios Olgos pastebėjimai apie kelių tūkstantmečių istoriją menantį šventąjį miestą, bet ir patarimai keliaujančiam ar besiruošiančiam tą daryti: „Senamiesčio gatvelėse jus pasitiks ne tik amžių nugludintų akmenų grindinys, bet ir gyvybe pulsuojantis gyvenimas – gatvės artistai, mažos ir jaukios parduotuvėlės, ne tik žydiškos, bet ir kitų tautų virtuvės patiekalų siūlančios kavinės, netikėčiausios meninės instaliacijos. Praleisti poilsio valandėlę jus vilios žydintys parkai, botanikos ir gamtos sodai, muziejai atvirose erdvėse.“

Pirmasis Olgos patarimas: „Mantra, kurią verta įsidėmėti: niekas ant jūsų nepyksta. Tai, kad visi šaukia – temperamento, o ne įniršio išraiška.“ Atėję į O. Lempertaitės knygos pristatymą, net nenuvykę į Jeruzalę turėsite galimybę pajusti neįtikėtiną senovės ir šiuolaikinio gyvenimo dermę, vyraujančią šiame daugiakultūriame mieste. Taip pat sužinosite, kas yra „Jeruzalės sindromas“.

Apie visa tai ir daugelį kitų dalykų su Olga kalbėsis Nacionalinės bibliotekos Judaikos tyrimų centro metodininkė-tyrėja Miglė Anušauskaitė.

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 20 d.
Laikas
16 val.
Vieta
Kino salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›