Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. rugsėjo 19 d.

Prasideda naujasis edukacinių renginių moksleivių grupėms sezonas

Atėjus rudeniui, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento durys varstomos vis dažniau. Čia knygų pasaulį randa ne tik pavieniai jaunieji skaitytojai, bet ir moksleivių ar darželinukų grupės. Šis kvietimas skirtas būtent joms: susipažinkite su šio departamento 2017–2018 mokslo metais teikiamomis paslaugomis ir aktyviai jomis naudokitės.

Rytmečio skaitymai

Nuo rugsėjo 18 d. ikimokyklinio amžiaus vaikai ir 1–2 klasių moksleiviai laukiami garsiniuose skaitymuose – čia ne tik skaitysime literatūros kritikų pripažintas knygas, bet ir aptarinėsime iliustracijas, kalbėsimės apie kūrinį, perkursime ar pratęsime pasakojimą, piešime, lankstysime, karpysime ir kt.

Susitikimai organizuojami kiekvieną pirmadienį ir penktadienį, 10 val.

Galvosūkių kambarys „Iššūkis – Nacionalinė biblioteka“

Nuo rugsėjo 26 d. kviečiame moksleivių grupes priimti iššūkį ir pagal literatūrines nuorodas bei užuominas rasti bibliotekoje pasiklydusį knygos personažą. Ieškodami kelio literatūros labirintuose ir spręsdami galvosūkius vaikai ne tik smagiai praleis laiką, bet ir susipažins su bibliotekos erdvėmis ir teikiamomis paslaugomis.

Galvosūkių kambarys atveriamas antradieniais, 9 val.

Literatūriniai protų mūšiai

Rugsėjo 20 d. į biblioteką grįžta vaikų pamėgti literatūriniai protų mūšiai. Žaidime gali dalyvauti viena klasė, susiskirsčiusi į 4–5 narių komandas. Kiekviename etape užduodama po 7 klausimus iš lietuvių ir užsienio literatūros, pateikiama su literatūra susijusių loginių užduočių. Klausimai parengti atsižvelgiant į mokyklinę programą ir profesionalų rekomendacijas.

Literatūriniai protų mūšiai rengiami trečiadieniais: 1–5 klasių mokinių kovos prasideda 9 val., 6–8 klasių – 13 val.

Ekskursijos ir netradicinės pamokos

Kiekvieną darbo dieną organizuotoms grupėms vedame ekskursijas. Lydimi gido susipažinsite su bibliotekos erdvėmis ir paslaugomis, sužinosite pastato istoriją. Ekskursijos trukmė – iki 45 min.

Šių mokslo metų naujovė – galimybė Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvėse organizuoti netradicines pamokas (grupėms iki 25 asmenų). Renginių erdvė ir moksleivių dirbtuvės PATS SAU atveriamos jūsų idėjoms ketvirtadieniais, nuo 9 iki 12 val. Kviečiame išbandyti naują paslaugą.

Registruotis į išvardytas veiklas ar kreiptis papildomos informacijos galite el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561. Visi renginiai ir paslaugos – nemokamos. Laukiame jūsų.