Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 4 d.

Spalio 5 d.: ekonomikos konferencija „Pajamų nelygybė Lietuvoje“

Ketvirtadienį Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje Lietuvos ir užsienio šalių ekspertai bei mokslo pasaulio atstovai diskutuos pajamų nelygybės tema – vienu opiausių klausimų mūsų valstybėje. Pirmoje Lietuvos banko organizuojamoje ekonomikos konferencijoje ne tik bus aptartos pajamų nelygybės keliamos rizikos, bet ir pateikti ekonominės politikos siūlymai, kaip suvaldyti šias problemas.

Konferencijos organizatoriai pažymi, kad esame padarę didžiulę pažangą artėdami prie Vakarų Europos šalių gyvenimo lygio: sugebėjome suvaldyti ekonominį sunkmetį ir vėl esame tarp sparčiausiai augančių Europos ekonomikų. Deja, ekonominio augimo vaisiai Lietuvoje tarp įvairių gyventojų grupių juntami skirtingai. Kas penktas žmogus mūsų šalyje gyvena žemiau skurdo ribos, beveik kas trečias patiria skurdą ir socialinę atskirtį. Skurdas Lietuvoje paliečia įvairias žmonių grupes: vaikus, jaunimą, pagyvenusius žmones, tuos, kurie ieško darbo, ir netgi dirbančius. Daugiau kaip 8 proc. dirbančių žmonių Lietuvoje gyvena žemiau skurdo ribos. Dirbančios moterys ir šeimos su vaikais dažnai susiduria su padidinta skurdo rizika. Tokia yra oficiali statistika. Tad ypač sveikintina Lietuvos banko iniciatyva sukviesti žymius šalies ir užsienio ekspertus į solidžią diskusiją ir kartu ieškoti geriausių šios problemos sprendimo būdų.

Ekonomikos konferencijoje savo įžvalgomis apie pajamų nelygybę dalinsis Lietuvos banko valdybos pirmininkas dr. Vitas Vasiliauskas, Lietuvos Respublikos finansų ministras Vilius Šapoka, Kingstono universiteto (Londonas) dėstytojas ir Politinės ekonomikos tyrimų grupės koordinatorius prof. Engelbertas Stockhammeris, Stokholmo universiteto Švedijos socialinių tyrimų instituto ekonomikos profesorius dr. Markus Jäntti, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) vyriausiasis ekonominės politikos analitikas dr. Michaelis Försteris, Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėjas dr. Romas Lazutka, prof. Boguslavas Gruževskis, Lietuvos Respublikos Seimo narė Ingrida Šimonytė ir kiti pranešėjai.

Trumpai apie renginį

Data spalio 5 d. 
Laikas 9 val.
Vieta Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Stebėkite transliaciją Lietuvos banko interneto svetainėje ›
Daugiau informacijos

socialiniame tinkle „Facebook“ ›
konferencijos programa ›