Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 6 d.

Spalio 10 d.: seminaras „Viešųjų ir mokyklų bibliotekų bendradarbiavimo patirtys ir gerosios praktikos mainai“

Šiandien viešosios bibliotekos turi galimybių plėtoti labai įvairias veiklas – nuo knygų ir periodikos skolinimo, viešos interneto prieigos iki duomenų bazių, žaislotekų ir viešų erdvių individualizuotam mokymuisi, saviraiškai ir kūrybingumui suteikimo. Čia renkasi bendruomenė, vyksta bibliotekos edukaciniai renginiai.

Mokyklos bibliotekos vaidmuo neatsiejamas nuo aktyvios mokymo ir mokymosi proceso dalyvės, lanksčios mokymosi aplinkos organizatorės bei kūrėjos vaidmens.

Tiek mokyklos, tiek viešajai bibliotekai moksleivis yra skaitytojas, turintis savų interesų, kuriam reikia kokybiškų paslaugų ir informacijos, tinkamos bibliotekos aplinkos, kuris nori naudotis naujausia įranga ir inovatyviomis technologijomis. Tad kokios šiuo metu taikomos bendradarbiavimo formos būtų tinkamiausios, siekiant pagrindinio bibliotekų tikslo − stiprinti mokinių kultūrinių, informacinių kompetencijų bei raštingumo ugdymo veiklas, skatinti jų kūrybingumą ir kultūrinę savimonę?

Į šiuos klausimus ieškosime atsakymų Kultūros ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos organizuojamame seminare „Viešųjų ir mokyklų bibliotekų bendradarbiavimo patirtys ir gerosios praktikos mainai“.

Seminare bus siekiama pristatyti savivaldybių viešųjų ir mokyklų bibliotekų jungtinės veiklos organizavimo gerąją praktiką, aptarti kylančias problemas, galimus jų sprendimo būdus ir suteikti postūmį aktyvesniam viešųjų bei mokyklų bibliotekų bendradarbiavimui, siekiant užtikrinti teikiamų paslaugų prieinamumą ir kokybę.

Seminaro dalyvių diskusija labai svarbi siekiant įvertinti turimą praktiką ir atsakyti į klausimus, kurie reikšmingi planuojant tolesnes bendradarbiavimo veiklas: kaip suformuoti darniai veikiantį tarpžinybinį bibliotekų tinklą savivaldybėse; kaip efektyviai panaudoti bibliotekoms skiriamas lėšas leidiniams įsigyti, jų turimas kompetencijas ir kitą potencialą; kaip racionaliai naudojant išteklius ir taikant įvairias bendradarbiavimo formas tenkinti informacinius, edukacinius ir kultūrinius mokyklų ir vietos bendruomenių poreikius?

Laukiame visų susidomėjusių šia problematika Nacionalinėje bibliotekoje.

Trumpai apie seminarą

Data spalio 10 d.
Laikas 15 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas