Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 18 d.

Spalio 17–26 d.: Vilniaus miesto technologijų mokytojų kūrybinės dirbtuvės ir darbų paroda

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius ir vėl kviečia į edukacinių renginių ciklą. Šįkart keletas išradingų ir darbščių technologijų mokytojų ves kūrybines dirbtuves. Mokysimės panaudoti klevo lapus ir kitas gamtos gėrybes interjere, kursime rankų darbo knygą ar patys gaminsime stilingą aprangos detalę – peteliškę. O kaip patys mokytojai kuria ir ko jau yra pasiekę jų mokiniai, galėsime susipažinti apsilankę spalio 17–26 d. veiksiančioje Vilniaus miesto technologijų mokytojų ir mokinių kūrybos darbų parodoje „Kvadratas. Trikampis. Apskritimas“. Paroda veiks Meno erdvėje ir Vaikų ir jaunimo literatūros departamento patalpose. Beje, ji skiriama visiems mokytojams ir ką tik nuvilnijusiai Tarptautinei mokytojų dienai. Parodos atidarymas vyks spalio 17 d. 16 val.

Organizatoriai laukia visų kūrybinėse dirbtuvėse – mažų ir didelių, kurie nori įgyvendinti savo idėjas ir ką nors dailaus, įdomaus ar naudingo savo rankomis sukurti. Tereikia tik pasirinkti, ko pageidaujate, ir iš anksto registruotis.

Spalio 18 d. – kūrybinės dirbtuvės „Klevo lapų dekoracijos interjere“
Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Mokytoja ekspertė Vida Jaruševičiūtė siūlys pasinerti į rudeninių klevo lapų „meno terapiją“. Mokysimės kurti puokštes, skrybėles, o gal net ir staltiesę. Mokytoja Vida pati kuria įvairiomis technikomis, dalyvauja ir rengia parodas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Ji moko Vilniaus „Žemynos“ gimnazijos ir „Sietuvos“ progimnazijos moksleivius įvairių technikų ir technologijų. O kultūra, menas, gamta ir kūrybiškumas yra tos sritys, iš kurių V. Jaruševičiūtė ateina ir į kurias vis naujai žengia, kartu su savimi vesdamasi vis didesnį būrį mokinių.

Klevo lapais ir kitomis kūrybiniam procesui reikalingomis priemonėmis pasirūpins organizatoriai.

Spalio 20 d. – seminaras ir kūrybinės dirbtuvės „Knygų rišimas“
Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Odos meno dailininkė, mokytoja metodininkė Regina Andriulaitytė ir mokytoja metodininkė Irma Jančienė visus susidomėjusius supažindins su knygrišybos istorija, pristatys įvairius knygrišybos būdus (pergamentinį, klasikinį, japonišką) ir, žinoma, ves praktinius kūrybinių dirbtuvių mokymus – išmokys įrišti knygą japonišku būdu. Kaip sako abi didelę knygrišybos patirtį turinčios mokytojos, „rankų darbo knygos visuomet buvo vertinamos, o šiais aukštųjų technologijų laikais jos laikomos tiesiog unikaliomis, kokių nenusipirksi jokioje parduotuvėje.“

Maloniai kviečiame susikurti rankų darbo knygą – dovaną sau ar jums brangiam žmogui.

Spalio 23 d. – kūrybinės dirbtuvės „Tavo dizaino laboratorija: nuo idėjos iki prototipo“
Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Laboratorijoje kviečiame dalyvauti visus, norinčius savo rankomis išbandyti, kas yra dizainas ir kaip jis kuriamas. Pasitelkę elementarias medžiagas – kartoną, iešmukus, krapštukus – modeliuosime žaismingas formas ir funkcionalius objektus, nesudėtingus gaminių prototipus. Kokius? Sukursime savo idėją ir čia pat ją praktiškai išbandysime. Renginį ves du gerai žinomi mokytojai. Marius Narvilas – VDA Dailės edukacinio centro lektorius, Vilniaus jėzuitų gimnazijos technologijų vyriausiasis mokytojas, inovatyviausias 2016 m. technologijų mokytojas, ir Donatas Kriukas – Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos mokytojas metodininkas, 2014 m. Meilės Lukšienės premijos laureatas, programos „Renkuosi mokyti!“ dalyvis.

Spalio 24 d. – kūrybinės dirbtuvės „Peteliškė – jam ir jai“
Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Būkite išskirtiniai, stilingi, drąsūs. Ateikite ir savo rankomis pasigaminkite peteliškę! Spalvinga, ryški peteliškė gali būti originali aprangos detalė. Dirbtuves ves Vilniaus Žirmūnų gimnazijos technologijų ir dailės mokytoja Vaida Gailiūnienė.

Trumpai apie kūrybines dirbtuves

Data spalio 18, 20, 23, 24 d.
Laikas 17.30 val.
Trukmė  2 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Dalyvavimas

būtina registracija:

„Klevo lapų dekoracijos interjere“ ›

„Knygų rišimas“ ›

„Tavo dizaino laboratorija: nuo idėjos iki prototipo“ ›

„Peteliškė – jam ir jai“ ›