Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 18 d.

Spalio 22 d.: kanklininkių ansamblio „Kamanės“ koncertas

Jau netrukus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Meno erdvėje skambės kanklės. Tradicinio lietuviško instrumento stygoms muziką įkvėps neregių ir silpnaregių ansamblis „Kamanės“.

VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro kanklininkių ansamblis įkurtas dar 1973 m. Dabar kolektyve groja ir dainuoja septynios atlikėjos: Stasė Puriuškytė, Danutė Bužinskienė, Jolanta Žibienė (Pociūtė), Vilma Bardzilauskaitė, Ramunė Maskoliūnaitė, Vilma Medveckienė ir ansamblio vadovė Rasa Mockūnienė.

„Kamanės“ koncertuoja įvairiuose renginiuose, projektuose, festivaliuose Lietuvoje ir už jos ribų. Ansamblio atliekamų kūrinių repertuaras labai įvairus: tai aranžuotos lietuvių ir kitų tautų liaudies dainos ir šokiai, klasikų ir šiuolaikinių kompozitorių kūriniai. Kolektyvas groja ir bažnytinę muziką – 2015 m. Lenkijoje vykusiame tarptautiniame sakralinės muzikos festivalyje „Vartai į rytus“ laimėjo didįjį prizą. „Kamanės“ organizuoja respublikinį kanklių muzikos festivalį „Sodams žydint“.

Šio ansamblio atliekamą muziką galite rasti 2008 m. įrašytoje kompaktinėje plokštelėje, kurioje skamba ir kartu su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos choru „Skroblas“ (vad. Giedrius ir Aušra Svilainiai) atliekami kūriniai. Tačiau prieš dairantis įrašo, kviečiame nepraleisti progos pasiklausyti jų gyvai atliekamos muzikos.

Trumpai apie renginį

Data spalio 22 d.
Laikas 15 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›