Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 18 d.

Spalio 26 d.: Mariaus Čepulio paskaita apie gamtos fotografiją

Gamtos fotografo Mariaus Čepulio pristatinėti nereikia. Nepailstančio, šlapių pakrūmių ir apyaušrio šalnų nesibaidančio kūrėjo „Facebook“ paskyra mums, saugiai įsikibusiems į karšto gėrimo puodelį, leidžia sekti tiek lietuviškos gamtos, tiek paties fotografo pėdsakais. Autentiškų kadrų alkį dar labiau masina ne tik informatyvūs, bet ir išskirtinai gyvi ir neprietaringi jų aprašymai. Kas seka – žino, kas dar neseka, turės puikią progą sužinoti.

M. Čepulio paskaitų apie gamtos fotografiją pasiklausyti susirenka pilnos salės fotografijos, gamtos ar pačios asmenybės gerbėjų. Ko gero, šiuo atveju vienas dėmuo yra neatsiejamas nuo kito. Kviečiame atvykti pasiklausyti pasakojimų iš pirmų lūpų, pasižiūrėti nuotraukų, užduoti rūpimus klausimus. Atėję sužinosite, kas tai yra gamtos fotografija, su kuo ji valgoma ir nevalgoma, kaip ir ko reikia, norint prieiti prie žvėries ar tūnoti per kelis metrus nuo erelio. „Išgirsite krūvą keistų istorijų ir nuotykių“, – žada M. Čepulis. Negalime netikėti.

Susitikime bus pristatyta ir 2017 m. pasirodžiusi M. Čepulio knyga „Metai: gamtos fotografo dienoraštis“. Ar žinote, kada iš meilės apkursta kurtiniai, pradeda loti stirnos, stenėti briedžiai, baubti elniai, raugėti danieliai? Kokie drakonai ir zebriukai gyvena mūsų ežeruose? Kada dangus sušvinta sidabru, Paukščių Taką skrodžia perseidai ar pasirodo Šiaurės pašvaistė? O gal dar nematėte kvapą gniaužiančių paukščių migracijos? Sužinoti ir pamatyti galite atsivertę šią knygą – kelionė prasideda nuo pat viršelio. Atsineškite savąjį egzempliorių, autorius mielai jame pasirašys.

Trumpai apie renginį

Data spalio 26 d.
Laikas 18 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Čepulio fotoklajonėse ›