Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 13 d.

Šveicarijos meno galerijos vadovo vizitas Nacionalinėje bibliotekoje

Spalio 12 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas susitiko su Lokarno (Šveicarija) meno galerijos vadovu Arminio Sciolli ir Lietuvos ekspozicijos „EXPO’2017“ parodoje komisaru Romu Jankausku. Susitikime aptartos institucijų bendradarbiavimo iniciatyvos ir sritys.

Svečiams pristatytos naujos Nacionalinės bibliotekos veiklos, aktualizuojant šalies dokumentinį kultūros paveldą ir pristatant meno raidos įvairovę, ugdant visuomenės kultūrinį aktyvumą ir kūrybiškumą. Susipažinta su naujomis Valstybingumo centro ir Judaikos tyrimų centro erdvėmis bei kolekcijomis.

Meno kūrinių kolekcininkas A. Sciolli yra sukaupęs nemažą savilaidos (samizdato) leidinių rusų kalba kolekciją ir keletą knygų padovanojo Lietuvos nacionalinės bibliotekos skaitytojams. Tartasi dėl galimybių kitais metais Vilniuje pristatyti Lokarno meno galerijoje saugomą britų kino režisieriaus ir rašytojo Peterio Greenaway piešinių kolekciją „Eizenšteino Meksikos vaiduokliai“ (Eisensstein‘s Mexican Ghosts). Pirmą kartą ši paroda buvo pristatyta „EXPO’2015“ parodoje Milane.