Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 6 d.

Seminaras „Nenustatytų teisių turėtojų kūriniai – teisiniai viešinimo aspektai“

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka yra Lietuvos Respublikos autorių teisių ir gretutinių teisių įstatymo įpareigota institucija, atsakinga už teisių turėtojų paieškos rezultatų surinkimą ir registravimą bendroje viešai prieinamoje Europos Sąjungos intelektinės nuosavybės tarnybos administruojamoje Nenustatytų teisių turėtojų duomenų bazėje. Jau ketvirtus metus Nacionalinė biblioteka, remiama Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, organizuoja seminarus ir konsultuoja kultūros, švietimo ir mokslo įstaigų atstovus nenustatytų teisių turėtojų kūrinių viešinimo klausimais.

Spalio 4 d. suorganizuotas seminaras „Nenustatytų teisių turėtojų kūriniai – teisiniai viešinimo aspektai“, skirtas vienuolikos atminties institucijų, pasirašiusių su Nacionaline biblioteka bendradarbiavimo sutartis, atstovams. Seminarą vedė advokatų profesinės bendrijos iLAW advokatė Jurga Gradauskaitė. Advokatė specializuojasi intelektinės nuosavybės, reklamos ir elektroninės teisės srityse. Teisininkė atsakė į dalyvių klausimus, kurie kyla atliekant teisių turėtojų paiešką, pristatė atminties institucijų vaidmenį, viešinant nenustatytų teisių turėtojų kūrinius.

Seminare dalyvavo Kauno apskrities, Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio, Ignalinos ir Kupiškio rajonų savivaldybės, Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešųjų bibliotekų, Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių ir Lietuvos technikos bibliotekų, taip pat Lietuvos teatro, muzikos ir kino, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės ir Šiaulių „Aušros“ muziejų atstovai.