Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 23 d.

Spalio 25 d.: susitikimas su knygų autore, tinklaraštininke Birute Jakučionyte

„Viską, ką rašau ir rašysiu, tikrinu per tokią prizmę: optimizmas, meilė, pozityvumas“, – sako populiari autorė B. Jakučionytė. Jei jūs pasigendate ar norite sustiprinti kurią nors iš paminėtų trijų dedamųjų – atvykite į Nacionalinėje bibliotekoje vyksiantį susitikimą. B. Jakučionytė yra ne tik knygų „Moteris iš raudonos „Audi“ ir „Mano karūna nematoma“ autorė, bet ir visuomeninių projektų sumanytoja ir įgyvendintoja, internetinių portalų žurnalistė, gongų terapijos seansų organizatorė, rankdarbių meistrė, folklorinių dainų atlikėja, keturių sūnų mama... ir kitokių veiklų kupina energinga moteris.

B. Jakučionytės knygų vertintojai pažymi, kad išskirtinis autorės bruožas – drąsa būti atvira iki pačių sielos gelmių, viešai ir be melo pasakoti slapčiausius asmeninius išgyvenimus. Jos atvirumas įkvepia, paskatina priimti sprendimus ir keisti savo gyvenimą, o knygos ir susitikimai turi terapinį pobūdį.

Knygų redaktorė Lina Tamuk sako: „Jau pirmoji Birutės knyga „Moteris iš raudonos „Audi“ buvo skausmingai atvira, apnuoginanti sielą iki pat šerdies. „Mano karūna nematoma“ – pirmosios tęsinys, nors ji glumins ar netgi šokiruos dar labiau. Ją skaitant skaudės, nes nori nenori su pagrindine heroje teks viską pereiti kartu. Kentėti, abejoti, ieškoti atsakymų ir drauge gyti.“

„Mano karūna nematoma“ – apie kiekvieną, patyrusį fizinį ir psichologinį smurtą. Reikia apie tai kalbėti ir rašyti. Reikia netgi rėkti, kad tie šimtai, tūkstančiai skriaustų vaikų ir vis tebeskriaudžiamų moterų pabustų, kad žinotų, jog jie gali išsivaduoti iš visą gyvenimą lydinčio baimės ir kaltės jausmo“, – teigia psichologė-psichoterapeutė Alicija Eiliakas.

Abi šios kūrybingos moters parašytas knygas sunku priskirti kokiai nors kategorijai ar žanrui. Apie tokias knygas nekalba kritikai, jų neapdovanoja premijomis, nereklamuoja madingi žurnalai, tačiau jos keliauja iš rankų į rankas lyg būtų uždraustos. Apie B. Jakučionytės gyvenimo istoriją šnabždasi draugės, dukros ir mamos, diskutuojama susiėjimuose ir uždarose internetinėse grupėse, nes jos knygose daug kas atpažįsta save. Susitikimuose su B. Jakučionyte salėje aidi ne tik juokas iš autorei nutikusių istorijų, trykšta energija ir pozityvumas. Daugelis moterų, išgirdusios skaudžius autorės išgyvenimus, susitapatina, prisimena savo patirtis ir ne viena braukia ašarą...

„Rašau apie viską taip, kaip jaučiu ir matau. Visos mano rašliavos pagrįstos tik moteriška intuicija, širdimi ir asmenine patirtimi, nepagrįstos jokiais moksliniais ar žurnalistiniais tyrimais. Priimkite tai su lengvu humoru“, – kviečia į susitikimą B. Jakučionytė.

Šiuo metu autorė su keturiais sūnumis gyvena Jungtinėje Karalystėje, savo šeimos patirtis emigracijoje aprašo tinklaraštyje www.jakucionyte.lt. Susitikime bus galima įsigyti autorės knygų ir pagamintų suvenyrų.

Trumpai apie renginį

Data spalio 25 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 2 val. 
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›