Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 24 d.

Lapkričio 6–15 d.: kūrybinių kaligrafijos dirbtuvių ciklas „k – tai kursyvas“

Visus, kam jau yra 18 metų, kaligrafas ir iliustruotojas Linas Spurga (jaunesnysis) kviečia į kaligrafijos dirbtuvių keturių dalių ciklą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.

Apie kursyvą

Kursyvas, kitaip žinomas kaip „italic“ šriftas, išsivystė XVI a. pradžioje Italijoje. Tai skaidrus, lengvas, sklandžiai rašomas šriftas, greitai paplitęs tarp įvairių rašto meistrų. Kursyvas – daugelio šiuolaikinių kompiuterinių šriftų pagrindas ir yra bene labiausiai pamėgtas kaligrafų.

Apie dirbtuves

Šiandien kursyvas yra be galo populiarus. Jo moko viso pasaulio kaligrafijos dirbtuvėse ir kursuose. „k – tai kursyvas“ dirbtuvėse susipažinsite su šio šrifto istorija, jo rašymo principais. Galėsite susikurti savitą kaligrafijos kompoziciją. Ir, žinoma, išmoksite naudotis kaligrafine plunksna ir valdyti nepaklusnų tušą.

Apie vedėją

Renginį veda kaligrafas ir iliustruotojas Linas Spurga (jaunesnysis). 2017 metais baigęs magistro studijas Vilniaus dailės akademijos Grafikos katedroje, Linas savo kūrybinėje praktikoje domisi rašto istorija, skirtingais rašymo būdais, kaligrafiniais stiliais. Lino Spurgos (jaunesniojo) darbų galima pamatyti čia ›

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 6, 8, 13, 15 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas būtina registracija ›
Svarbu tai 4 dalių ciklas, užsiregistravę į pirmą dirbtuvių dalį, įsipareigoja dalyvauti ir kitose dalyse
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›