Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. spalio 31 d.

Lapkričio 5 d.: Marijos Smirnovaitės piešinių parodos atidarymas ir kūrybinės dirbtuvės

Pasakos yra ypatingas žanras – mūsų paveldas, išmintis ir palikimas, o iliustruoti jas – tikras iššūkis dailininkui. Kaip pavyksta vaizdais perteikti tautosakos subtilybes, sužinosite atvykę į Marijos Smirnovaitės iliustracijų, pieštų pasakų rinkiniui „Aukso kirvukas“, parodos atidarymą. Dėl puikių iliustracijų ši knyga 2013 m. buvo pripažinta Gražiausia metų knyga.

„Iliustruojant pasakų rinkinį „Aukso kirvukas“ visų pirma man buvo svarbu paveldas. Norėjau iliustracijose prisiliesti prie praeities, tautosakos, todėl naudojau mūsų folkloro simbolius ir motyvus: lelijas, tulpes, žirgelius, žalčiukus, sauleles ir kt. Norėjosi, kad iliustracijų koloritas ir faktūros primintų Lietuvos kraštovaizdį, bandžiau perteikti mūsų miškų, laukų, ežerų, kalvų spalvas ir faktūras“, – darbo užkulisius prisimena dailininkė.

Per renginį taip pat vyks vaikų kūrybinės dirbtuvės – kartu su iliustruotoja ant popieriaus perkelsime įvairių pasakų personažus ir kursime tikrą stebuklingą karalystę. O ar tikrai daug žinote apie pasakas, išsiaiškinsime žaisdami literatūrinį protų mūšį.

Laukiame jūsų pasakiškai fantastiškame renginyje.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 5 d.
Laikas 13 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Renginių erdvė, I a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; į renginį kviečiamos šeimos