Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 11 d.

Lapkričio 11 d.: Jozefo K. piruetai. Baleto „Procesas“ pristatymas

Kaip išversti visagalį biurokratų armijos „Procesą“ į muzikos ir šokio kalbą? Į ką būtų panašus šokantis Franzas Kafka? Ar pasitvirtins jo romane minima patarlė: „Ką šitoks procesas užgriuvo, tas jau pražuvo“? Visus, besidominčius teatru, susitikti kviečia premjerai rengiamo naujo lietuviško baleto „Procesas“ kūrybinė grupė.

„Procesas“ – pirmasis Martyno Rimeikio kuriamas „pilno metro“ baletas. Choreografo karjerą pradėjęs baleto trupės solistas 2015 m. debiutavo vienaveiksmiu baletu „Visur, kur mes nebuvom“, tapusiu spektaklio „Bolero+“ sudėtine dalimi. Naujojo kūrinio siužeto pagrindu M. Rimeikis pasirinko garsųjį F. Kafkos romaną. Balete, kurio muzikos vadovu taps jaunas dirigentas Modestas Barkauskas, skambės Belos Bartoko, Igorio Stravinskio, Mindaugo Urbaičio ir kitų kompozitorių muzika, o betono šalčiu dvelkianti Marijaus Jacovskio scenografija padės įsijausti į šokio kalba perteiktą piliečio ir valdiškos sistemos akistatos tragizmą.

Kviečiame į susitikimą su kompozitoriumi M. Urbaičiu, choreografu M. Rimeikiu ir libreto autoriumi, vertėju Laurynu Katkumi.

Trumpai apie renginį
Data
lapkričio 11 d.
Laikas
13 val.
Vieta
Meno erdvė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizuoja
Nacionalinė biblioteka, Nacionalinis operos ir baleto teatras
Daugiau
informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›