Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 8 d.

Lapkričio 10 d.: susitikimas su menininkais D. Katinaite ir A. Kensminu ir jų tapybos darbų ekspozicija

Kviečiame susipažinti: Nacionalinės bibliotekos svečiai – du žinomi menininkai Deima Katinaitė ir Algimantas Kensminas ir jų ekspozicija „Dumblas“. Tai pirmoji A. Kensmino ir D. Katinaitės parodų ciklo – trilogijos ,,Dumblas. Subjektas. Eteris“ ekspozicija. „Dumblas“ – dviejų menininkų dialogas vaizdais, filosofinis amžinų temų svarstymas. Tapyba šiuo atveju pasirinkta kaip abiem autoriams artimiausia medijų rūšis ir pagrindinis komunikacijos būdas.

Ekspozicijos, kurią galėsite išvysti Meno erdvėje, pavadinimas „Dumblas“ skamba truputį neįprastai ir asocijuojasi su  smulkiomis, minkštomis nuosėdomis vandens telkinių dugne ar  žemės paviršiuje.  Menininkai pasitelkia dumblo įvaizdį kaip filosofinę istorijos, laiko ir erdvės santykio metaforą. Tapyba (aliejiniai dažai), technologiškai ir semantiškai susijusi su žeme, kartu yra ir dažo, vaizdo ir prasmės „rišamoji“ medžiaga. Tapyba ‒ savotiškas dumblas, surišantis ir suformuojantis savyje pasakojimo, filosofinės potekstės struktūrą.

Deima Katinaitė – dailininkė tapytoja, interjero dizainerė, Vilniaus dailės akademijos Monumentaliosios tapybos ir scenografijos katedros docentė. Menininkė yra baigusi freskos-mozaikos bakalauro ir magistro studijas, meno doktorantūros (dizaino krypties) studijas Vilniaus dailės akademijoje. 2016 m. jai suteiktas daktaro laipsnis. Nuo 2002 metų sėkmingai dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje. Dailininkė bendradarbiauja su galerijomis, kuruoja parodas, rašo straipsnius aktualiomis meno, kultūros temomis, dirba interjero dizaino srityje. Mokslinių interesų sritys: meno filosofija, estetika, dizainas, spalvos fenomenas.

Algimantas Kensminas – skulptorius, teatro, kino dailininkas, Vilniaus dailės akademijos dėstytojas, Monumentalistų laboratorijos vedėjas. Menininkas yra baigęs skulptūros bakalauro bei freskos-mozaikos magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 1999 metų dalyvauja parodose, yra surengęs tris personalines parodas, daro instaliacijas ir performansusyra eksperimentinės archeologijos klubo „Pajauta“ narys. Sukaupė didelę patirtį dirbdamas Lietuvos nacionaliniame ir Lietuvos rusų dramos teatruose butaforu dekoratoriumi, taip pat ir kaip laisvai samdomas menininkas. A. Kensmino darbai puošia viešas, sakralias ir privačias Vilniaus miesto erdves.

Autorių tapybos darbų ekspozicija „Dumblas“ veiks iki lapkričio 24 d.

Laukiame visų susidomėjusių.

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 10 d.
Laikas
17 val.
Vieta
Meno erdvė, V a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›