Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 17 d.

Lapkričio 19 d.: muzikuojančio Čepulių šeimos ansamblio koncertas

Tęsiame pažintis su muzikuojančiomis šeimomis ir jų ansambliais. Šį kartą Nacionalinėje bibliotekoje svečiuosis vilniečių Čepulių šeimos ansamblis – Asta Čepulienė, Gintaras Lazdinis, Daumantas Čepulis, Skomantas Čepulis, Austėja Čepulienė, Deimantė Lazdinytė ir Ugnė Lazdinytė.

„Mums svarbiausia nepamiršti savo šaknų, mokėti jas vertinti ir puoselėti. Liaudies dainoje, šokyje telpa ir dera stiprybė, visa gyvenimiška išmintis ir subtilus jausmingumas. Vaikystėje mus visus lydėjo muzika šeimos šventėse, susibūrimuose. Dainavo ir šoko močiutė, mama, tetos, dėdės. Dabar muzikuoja visa draugiška ir didelė šeima, mėgsta liaudies ir klasikinę muziką,  pagal papročius su dainomis švenčiame šeimos ir kalendorines šventes“, – dalijasi ansamblio vadovė, muzikos mokytoja Asta Čepulienė.

Ansamblyje skamba bandonijos, armonika, tambūrinas, kanklės, atliekama liaudies ir klasikinė muzika. Pirmą kartą ansamblis pasirodė 1993 metais. Šeimos nariai dalyvauja įvairiuose Vilniaus folkloro ansambliuose, festivalyje „Skamba skamba kankliai“, yra aplankę daugelį šalių, dalyvavę tarptautiniuose festivaliuose, dažnai pasirodo „Graži mūsų šeimynėlė“ ir „Gaidų pynė“ konkursuose, koncertuose ir įvairiuose kituose renginiuose.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 19 d.
Laikas 15 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›