Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 10 d.

UNESCO Generalinės konferencijos 39-oji sesija

Lapkričio 6–7 dienomis Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas Paryžiuje (Prancūzijoje) dalyvavo UNESCO Generalinės konferencijos 39-osios sesijos Komunikacijos ir informacijos sektoriaus posėdžiuose. Darbotvarkėje ypatingas dėmesys buvo skirtas organizacijos metinės veiklos ir biudžeto ataskaitoms, UNESCO lyderystės stiprinimui įgyvendinant žurnalistų saugumo planą ir aptariant priemones, kaip apsaugoti žiniasklaidos atstovus nuo persekiojimų, susijusių su jų profesine veikla. Taip pat nagrinėti žurnalistų nebaudžiamumo, informacijos ir žinių visuomenės konsolidavimo bei kultūros institucijų demokratijos klausimai.

Paryžiuje Nacionalinės bibliotekos vadovas susitiko su Lietuvos ambasadore prie UNESCO Irena Vaišvilaite. Per pokalbį numatytos tolesnio Lietuvos bendradarbiavimo IFAP komitete galimybės. Lapkričio mėnesį planuojama atnaujinti nacionalinio IFAP Lietuvos komiteto sudėtį ir parengti veiklos programą.

IFAP – Informacijos visiems programa (The Information for All Programme), ja siekiama sudaryti lygias galimybes gyventojams naudotis prieinama informacija, kuri yra vienas svarbiausių elementų gyvenimo kokybei gerinti ir taikai palaikyti. IFAP yra UNESCO atsakas į informacinės visuomenės teikiamas galimybes ir iššūkius.

Unesco