Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 23 d.

Lapkričio 25 d.: „Programavimo valanda“ gerins R. Meilutytės rekordus

Kaip baseine aplenkti Rūtą Meilutytę? Kaip padėti Liudui Mažyliui greičiau rasti Nepriklausomybės akto originalą ir kaip atkartoti Dariaus ir Girėno skrydį per Atlantą? Visa tai daugiau nei 5000 vaikų visoje Lietuvoje pamėgins padaryti jau trečią kartą susirinkę į pasaulinės iniciatyvos renginį – „Šimtmečio programavimo valandą“ (angl. Hour of Code).

Įvairiuose Lietuvos miestuose vyksiantis renginys jau tradiciškai pakvies vaikus švęsti su daugiau nei 100 milijono vaikų iš viso pasaulio. Šie metai bus ypatingi – dalyvaudami  Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programoje, renginio organizatoriai rengia išskirtines programavimo užduotis vaikams. Pirmą kartą jaunieji kūrėjai programavimą pažins atlikdami ne visam pasauliui skirtas, o specialiai Lietuvai sukurtas užduotis, kviesiančias pažinti modernios Lietuvos šimtmečio įvykius ir herojus.

„Praėjusį šimtmetį Lietuvą lipdė ir kūrė drąsūs ir „sveikai nupušę“ žmonės bei įvykiai. Mes rytojaus kūrėjams dovanojam įrankius, įkvėpimą, laisvę, o kartu ir atsakomybę kurti tvirtą ir laimingą Lietuvą. Norime, kad vaikai ne tik pažintų įdomų, kūrybišką programavimo pasaulį, bet ir prisimintų mūsų herojus. Todėl specialiai šiais metais kartu su iliustratore Aiste Papartyte ir visa kūrybinių technologijų akademijos „bit&Byte“ komanda patys kūrėme programavimo užduotis vaikams“, – sako renginio iniciatorė ir „bit&Byte“ kūrybinių technologijų akademijos vadovė Monika Katkutė-Gelžinė.

„Šimtmečio programavimo valanda“ taps integruota virtualia Lietuvos istorijos, kultūros ir programavimo pamoka visiems 6–14 metų vaikams, kurie Lietuvos bibliotekose ir mokyklose vienu metu spręs mūsų modernios šalies istorijos ir programavimo rebusus, sukurtus Lietuvos menininkų ir technologų. Kartu su mentoriais iš rytdienos technologijas kuriančių bendrovių „Tesonet“, „Devbridge“, „Oberlo“, „TransferGo“, „Microsoft“ ir kt. vaikai kurs nepriklausomos Lietuvos herojus.

„Prie „bit&Byte“ iniciatyvos nusprendėme prisidėti, nes iškart patraukė projekto idėja – technologijų pažinimas per kūrybą. Nuo mažumės lavinant kūrybinį mąstymą plečiamas akiratis bei ugdomos savybės, padedančios pažvelgti į problemas kitu kampu. Džiugu prisidėti prie iniciatyvos, radusios originalų būdą skatinti vaikų kūrybiškumo ugdymą“, – sako vienas iš kibernetinio saugumo sprendimus kuriančios įmonės „Tesonet“, tapusios viena iš iniciatyvos partnerių, įkūrėjų Tomas Okmanas.

„Šimtmečio programavimo valanda“ kviečia atkurti istoriją!

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 25 d.
Laikas 11 val. (I etapas); 13 val. (II etapas)
Vieta Nacionalinės bibliotekos erdvės
Dalyvavimas dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis čia ›
Organizuoja kūrybinių technologijų akademija „bit&Byte“
Daugiau informacijos

organizatorių interneto svetainėje ›
socialiniame tinkle „Facebook“ ›