Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 23 d.

Lapkričio 24–25 d.: paroda „Mokykla 2017“

Kviečiame aplankyti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos stendą Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje 7-ojoje mokyklų įrangos, mokymo priemonių ir technologijų parodoje „Mokykla 2017“.

Ši paroda – svarbiausias Lietuvos švietimo bendruomenės metų renginys. Jame susitinka, mokosi, diskutuoja ir gerąja patirtimi dalijasi mokyklų steigėjai, švietimo centrų ir mokyklų vadovai, verslo įmonių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, mokytojai, mokiniai ir jų tėvai. Parodoje gyvai ir interaktyviai pristatomi ugdymo(si) metodai, paslaugos švietimui, demonstruojamos naujausios mokymo(si) priemonės ir technologijos, aptariamos mokyklose jau įdiegtos naujovės ir sėkmės istorijos.

Šiais metais parodoje vyks daugiau kaip 150 edukacinių renginių, jos šūkis – „Mokykla be sienų“.

Svarbiausi parodos akcentai

Parodoje „Mokykla 2017“ bus tęsiama „Geros mokyklos“ tema, skatinanti, padrąsinanti ir įkvepianti naujai pažvelgti į šią mokymo įstaigą ir jos misiją.

„Gera mokykla“ prasideda nuo bendruomenės, kuri nesibaimina peržengti įprastų ribų, kurioje gimsta netikėčiausios idėjos ir kurios nariams yra priimtinos kintančios vaikų gyvenimo tendencijos. Todėl šiais metais parodoje bus akcentuojamas šiuolaikiškas mokymas(is), ieškoma atsakymų į esminius ugdymo klausimus.

Nacionalinės bibliotekos programa

Abi parodos dienas Nacionalinės bibliotekos stende lankytojai galės dalyvauti šiuose dirbtuvių PATS SAU organizuojamuose renginiuose:

11.00–12.30 val. – technologijų dirbtuvės „Ką linksmo galima pasigaminti iš seno kompiuterio dalių?“
Dirbtuvėse iš senų kompiuterio dalių smagiai konstruosime – jungsime laidus, degsime šviesos diodus ir pūsime vėją. Kas iš to išeis? Pamatysite patys.

Per išradingumą skatinančią valandėlę pradinukus supažindinsime su elektronikos elementais, leisime daugeliui galbūt pirmą kartą sujungti savo elektros grandinę ir parodysime, kad seni išmesti paruošti daiktai gali būti prikelti antram gyvenimui.

13.00–14.30 val. – technologijų dirbtuvės „Elektromechaninė šiukšlių išmetimo ranka“
Kiekvienas gali būti išradėjas. Tai ir bandysime įrodyti dirbtuvėse drauge su III–VI klasių mokiniais kurdami ir testuodami elektromechanines šiukšlių išmetimo rankas. Edukacine programa skatinsime vaikų kūrybingumą, susitelksime, ieškodami problemos sprendimo ir ugdysime gamtą tausojantį mąstymą.

15.00–16.30 val. – technologijų dirbtuvės „Žaidimas iš to, kas pasitaikė po ranka“
Šį kartą laivų mūšį paversime katapultų mūšiu, mat kaip tik jas ir gaminsime iš to, kas pasitaikys po ranka. Konstruosime, dekoruosime ir žaisime! Taip ugdysime II–IV klasių mokinių suvokimą, kad norint smagiai pažaisti nebūtina pirkti naujų brangių žaislų. Tam puikiai pasitarnauja ir jau turimi daiktai ir daikteliai – svarbiausia išradingumas.

Trumpai apie renginį

Data lapkričio 24–25 d.
Laikas 11, 13 ir 15 val.
Vieta Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“, Laisvės pr. 5, Vilnius
Organizuoja parodą „Mokykla 2017“ organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Ugdymo plėtotės centras ir Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“
Dalyvavimas

bilietus į parodą galite įsigyti čia ›
Nacionalinės bibliotekos organizuojamų dirbtuvių dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.