Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 1 d.

Gruodžio 3 d.: advento popietė „Buvo mūsų, leliumoj“

Dar ne taip seniai ilgus gruodžio mėnesio vakarus užpildydavo žiemos švenčių – Šventų Kalėdų – laukimas. Tradiciniai papročiai tarsi savaime įsiterpia į adventą. Jie – bendruomeninio pobūdžio, nes mėgstamiausia ir įprasčiausia švenčių laukimo forma buvo pasibuvimai kartu. Kartu su tradicine daina, rateliu, pasakojimais, pasikalbėjimais, dirbant nesunkius, žiemos laikotarpiui tinkamus darbus. Nacionalinė biblioteka tęsia protėvių tradicijas ir kviečia į advento popietę „Buvo mūsų, leliumoj“. Renginio vedėjai etnomuzikologė, televizijos laidų vedėja Loreta Sungailienė ir aktorius, dainų atlikėjas Vaidas Lengvinas laukia šeimų, bičiulių ir siūlo kartu prisiminti senąsias advento ir Kalėdų laikotarpio tradicijas.

L. Sungailienė papasakos apie svarbiausius advento papročius, paaiškins, kaip spėti būsimus orus, derlių, žmogaus ateitį, likimą. Pakvies įminti senovinių mįslių, išmokys, kaip išsipirkti fantus. Aktorius V. Lengvinas popietės dalyviams dovanos savo kūrybos dainų ir kartu su Loreta atliks tradicines ir kūrybiškai interpretuotas lietuvių liaudies dainas. Renginį baigsime smagiu karaokė žaidimu. Nors dar ne Kalėdos, bet netrūks dovanų – rieškutėmis semsime geras emocijas, dalysime nuoširdžius linkėjimus ir ragausime Saldaturgio skanumynų.

Popietė „Buvo mūsų, leliumoj“ – skaidrios muzikos, geros nuotaikos ir nuoširdaus bendravimo kupina programa, kurioje žiūrovas taps ir dalyviu, ir kūrėju, ir atlikėju. Drauge dainuosime, ratuosime, žaisime, išbandysime tradicinius burtus, kalbėsime apie advento ir Kalėdų papročius. Laukiame!

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 3 d., sekmadienis
Laikas 16 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1 val. 30 min.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“