Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 21 d.

Nacionalinėje bibliotekoje – „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimai 2017“ (atnaujinta)

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje apdovanoti inovatyviausi 2017 metų mokytojai. Asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partnere UAB „Šviesa“ antrus metus iš eilės organizavo apdovanojimus, kuriais siekiama prisidėti prie pedagogo profesijos įvaizdžio gerinimo. Tai puiki proga viešinti geruosius švietimo pavyzdžius, kalbėti apie šiuolaikišką, inovatyvų pedagogą ir jo svarbą. Renginio globėjas Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dėkojo mokytojams už darbą. „Mokytojo prestižą sukuria ne Vyriausybė ar Seimas. Mokytojo prestižą kuriate jūs, savo pavyzdžiu. Esate pati geriausia mokytojo profesijos reklama. Tikrai nuoširdžiai dėkoju už jūsų darbą. Turėjau galimybę susitikti su dalimi praėjusių metų laimėtojų, pasitarti, išgirsti jų nuomonę apie reikalingus pokyčius ir man tai buvo be galo naudinga, viliuosi, kad galėsiu ir toliau klausyti šios bendruomenės patarimų“, – Nacionalinėje bibliotekoje, tapusioje šios šventės namais, sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Remiantis pedagoginio profesionalumo, pedagoginės lyderystės, nuolatinio mokymosi ir technologijų naudojimo ugdymo procese kriterijais šiemet buvo apdovanoti septyni inovatyviausi mokytojai. Paskelbtos ir trys papildomos nominacijos: metų mokyklos vadovas, neformalus STEAM teikėjas ir publikos išrinktas mokytojas. Inovatyviausi Lietuvos mokytojai išrinkti iš daugiau kaip 200 kandidatų.

Metų mokyklos vadovu paskelbtas Ukmergės rajono Siesikų gimnazijos direktorius Vaidotas Kalinas. Kategorijoje „Inovatyviausias biologijos, chemijos mokytojas“ apdovanota Kėdainių šviesiosios gimnazijos mokytoja Daiva Ivaškevičienė. Inovatyviausia fizikos mokytoja paskelbta Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos mokytoja Virginija Birenienė. Inovatyviausias kalbų mokytojas (šią nominaciją įsteigė Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka) – Kauno jėzuitų gimnazijos pedagogas Mindaugas Grigaitis. Inovatyviausio pradinio ugdymo mokytojo apdovanojimas atiteko Vitalijai Lukavičienei iš Plungės rajono Platelių gimnazijos. Inovatyviausiu socialinių dalykų mokytoju paskelbtas Dalius Miknevičius, dirbantis Vilniaus Gedimino technikos universiteto Inžinerijos licėjuje. Nominacijoje „Inovatyviausias menų, technologijų mokytojas“ apdovanotas Elektrėnų „Versmės“ gimnazijos mokytojas Henrikas Vaišvila. Inovatyviausia matematikos, IT mokytoja paskelbta Eglė Bukienė iš Šiaulių „Juventos“ progimnazijos. Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje teikėju tapo Audrius Česnelis iš Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos. Metų publikos mokytojo apdovanojimas skirtas Dovilei Čiškauskaitei iš Šiuolaikinio mokyklos centro.

Daugiau informacijos galite rasti iniciatyvos interneto svetainėje www.mokytojuapdovanojimai.lt

Susiję straipsniai:


Daugiau renginio nuotraukų rasite Nacionalinės bibliotekos ir renginio organizatorių „Facebook“ paskyrose.