Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 23 d.

„Knygų Kalėdos“ vėl kviečia dovanoti savo bibliotekai

Lapkričio 22 d. Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžiebė pirmąją Lietuvoje Kalėdų eglę ir paskelbė skaitytojus ir knygos bičiulius telkiančios akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią.

Prezidentės inicijuota akcija įgyvendinama kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos bibliotekininkų draugija ir gausiu būriu kitų partnerių: Lietuvos leidėjų asociacija, Spaustuvininkų asociacija, Mažų ir vidutinių leidėjų asociacija, Rašytojų sąjungos leidykla, Ugdymo plėtotės centru, VšĮ „Laikas skaityti“, knygynais, leidyklomis, interneto prekybos portalais, prekybos centrais, nacionaliniu transliuotoju LRT, „Knygos per Penki TV“ ir naujienų portalu „15 min.lt“.

„Visai Lietuvai pranešame, kad laukdami Kalėdų šventės jau galime džiaugtis „Knygų Kalėdomis“. Jos visada aplenkia didžiąsias šventes – nes turime suspėti nuveikti daug gerų darbų, todėl dalykimės knygomis ir skaitykime“, – sakė Prezidentė.

Septintą kartą vykstančios „Knygų Kalėdos“ šalies žmones šiais metais kviečia per šventinį sezoną aplankyti tą biblioteką, kurią vadiname savo biblioteka – arčiausiai esančią, mėgstamiausią, dažniausiai lankomą, o gal dar neatrastą – ir padovanoti jai gerų, naujų knygų.

„Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu, kuriame dalyvauja 1270 viešųjų ir 1500 mokyklų bibliotekų. Knygų dovanoja šalies gyventojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai, rašytojai ir užsienio ambasados. Per visą akcijos laikotarpį bibliotekoms padovanota per 225 tūkst. knygų.

Iki sausio 6 dienos šalies bibliotekos laukia knygų, kurių įsigyti galima „Knygų namų“, „Pegaso“, „Vagos“, nepriklausomuose knygynuose, prekybos centruose ir knygų prekybos portaluose. Knygas galima palikti knygynuose arba nunešti į savo biblioteką.

Daugiau informacijos apie akciją rasite interneto svetainėje www.knygukaledos.lt ir socialiniame tinkle „Facebook“.