Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. lapkričio 24 d.

Nacionalinės bibliotekos interjeras – geriausias viešasis interjeras Lietuvoje

Lietuvos architektų sąjunga ir žiniasklaidos grupė „Lietuvos rytas“ trečius metus rengia konkursą „Mano erdvė 2017“. Šiais metais lietuvių kūrėjų profesionalumą vertino trys žinomi architektai iš Estijos, Latvijos ir Lenkijos. Buvo vertinami 135 interjerai. Viešosios paskirties projektų laimėtoja paskelbta Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Jos interjero autorė – „2XJ architects“ biuro komanda: Jokūbas Jurgelis, Laimis Valančiūnas ir Jurga Marcinauskaitė.

Pasak komisijos pirmininko architekto Jano Brzozowskio, vertinant darbus daugiausia dėmesio buvo skirta sumanymo aiškumui, sąsajai su vieta, meninei išraiškai ir projekto funkcionalumui. „Buvome maloniai nustebinti konkursui pateiktų darbų kokybės“, – sakė pirmininkas J. Brzozowskis. Kaip pažymėjo specialistai, kurdami bibliotekos interjerą architektai susitelkė į estetinius sprendimus, kuriais siekta pabrėžti seno ir naujo santykį. Taip atsirado vientisa, moderni baldinė struktūra, kurianti naują bibliotekos veidą. Konkursui „Mano erdvė 2017“ parengta visų konkurso dalyvių interjerų projektų paroda, kurią nemokamai galite apžiūrėti Nacionalinėje dailės galerijoje iki lapkričio 27 d.

Malonu pažymėti, kad šių metų gegužės mėnesį nacionalinio konkurso „Geras dizainas“ kategorijoje „Interjeras – įgyvendintas privataus arba visuomeninio interjero projektas“  pirmąją vietą taip pat laimėjo architektūros studija „2XJ architects“ už Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos interjerą.

Daugiau informacijos ›