Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 5 d.

Gruodžio 6, 7, 11 d.: kalėdinės kūrybinės dirbtuvės

Ar jaučiate, kad artėja Kalėdos – nuostabiausia ir šviesiausia metų šventė? Dar ne?.. Tai pradėkime laukti, ruoštis ir pajusime stebuklingą Kalėdų dvasią. Kviečiame didelius ir mažus į kūrybines dirbtuves, kuriose sužinosite Kalėdų dovanų ir šventinio namų dekoravimo idėjų.

Gruodžio 6 d. – Kalėdų puošmenos kimekomi technika

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Turime puikią žinią tiems, kam nusibodo tradiciniai eglutės žaisliukai. Tai – kimekomi kamuoliukai. Jais galima puošti namus arba Kalėdų eglutę. Tokia originali, netikėta dovana tikrai nustebins jūsų draugus, pažįstamus, kolegas. Kimekomi yra vienas iš tradicinių japoniškų amatų, atsiradusių XVIII amžiuje. Šia technika pradžioje buvo puošiamos medinės lėlės, paskui jas pakeitė mediniai kamuoliukai. Kūrybinėse dirbtuvėse įvairiaspalvių audinių skiautėmis dekoruosime polistireninį kamuoliuką. Japonų amato mokys technologijų mokytoja metodininkė Lolita Petkevičienė, kuri skatina mokinius patirti kūrybos džiaugsmą Vilniaus Gerosios Vilties progimnazijoje ir Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinėje gimnazijoje.

Gruodžio 7 d. – Kalėdų atvirukas simegrafijos technika

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Savo rankomis sukurtas atvirukas gali tapti pačia mieliausia dovana artimiesiems ir draugams. Vilniaus Gabijos gimnazijos technologijų mokytojos Laura Kaziliūnienė ir Danguolė Narečionienė kviečia pasidaryti Kalėdų atvirukų simegrafijos technika. Simegrafija – tai tam tikrų rankdarbių pavadinimas, sudarytas iš dviejų žodžių „simetrija“ ir „grafika“. Būtent jie nusako rankdarbio techniką – simetriškas linijas.

Gruodžio 11 d. – kalėdinė kūrybinė dizaino laboratorija

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Į šias dirbtuves kviečiame visus, kurie nori patys patirti, kas yra dizainas ir kaip jis kuriamas. Naudodami elementarias medžiagas – kartoną, plastikinius butelius, kepimo formeles, dantų krapštukus ir kt. – modeliuosime žaismingas formas ir funkcionalius objektus, nesudėtingus gaminių prototipus. Smalsu, kokius? Sukursime savo idėją ir čia pat ją praktiškai išbandysime. Renginį ves du gerai žinomi mokytojai. Marius Narvilas yra Vilniaus dailės akademijos Dailės edukacinio centro lektorius, Vilniaus jėzuitų gimnazijos technologijų vyriausiasis mokytojas, inovatyviausias 2016 m. technologijų mokytojas ir Donatas Kriukas – Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijos mokytojas metodininkas, 2014 m. Meilės Lukšienės premijos laureatas, programos „Renkuosi mokyti!“ dalyvis.

Registruokitės ir kurkite Kalėdų suvenyrus ir nuotaiką!

Trumpai apie kūrybines dirbtuves

Data gruodžio 6, 7, 11 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Meno erdvė, V a., dirbtuvės PATS SAU, I a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas Būtina registracija:
Kalėdų puošmenos kimekoni technika
Kalėdų atvirukas simegrafijos technika
Kalėdinė kūrybinė laboratorija