Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 8 d.

Gruodžio 12 d.: A. Zaleckaitės knygos „Barselona – muziejus po atviru dangumi“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, leidykla „Aukso pieva“, rašytoja Angelina Zaleckaitė tamsų gruodžio vakarą dovanos skaitytojams Ispanijos saulės kaitros, Viduržemio jūros gaivos ir užburiančios Barselonos energijos. Kviečiame į išsamaus ir nepamainomo gido po Barseloną pristatymą.

Angelina Zaleckaitė daugiau nei septynerius metus gyvena ir dirba Barselonoje. Ji – kelionių vadovė, nardymo meistrė, keliautoja ir rašytoja. Skatinama bičiulių, bendradarbių, turistų, šeimos narių sukauptą patirtį ir žinias apie Barseloną nusprendė sudėti į knygą.

Barselona – vienas gražiausių ir lankomiausių miestų pasaulyje, apipintas legendomis ir padavimais. Įdomią jos istoriją veikė skirtingos tautos ir kultūros. A. Zaleckaitės knyga – vertingas gidas po Barseloną, dar vadinamą muziejumi po atviru dangumi, Viduržemio jūros perlu, uostu į plačiuosius vandenis... Katalonijos sostinėje jus pasitiks tūkstantį metų skaičiuojančios, antikos laikus menančios koplytėlės ir moderniosios architektūros šedevrai, siauros senamiesčio gatvelės ir platūs prospektai, gausybė muziejų, parkų, meno galerijų. Čia gyveno ir kūrė tokie pasaulinio garso menininkai kaip Antonijus Gaudí, Pablo Picasso, Joanas Miró, Pedro Almodovaras ir kiti.

Leidinio pristatyme dalyvausianti autorė ir knygą išleidusios leidyklos „Aukso pieva“ atstovai dar kartą primins, kad Barselona – laisvas, saulėtas, įsimintinas miestas, į kurį vis norisi ir reikia grįžti.

Po renginio bus galima gauti autografų. Beje, tokia knyga – nuostabi Kalėdų dovana!

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 12 d.
Laikas 18 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1 val. 30 min.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatorius Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Paslaugų departamento Muzikos ir vizualiųjų menų skyrius
Partneris leidykla „Aukso pieva“
Daugiau informacijos www.auksopieva.lt/barselona-muziejus-po-atviru-dangumi
ir socialiniame tinkle „Facebook“