Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 8 d.

Gruodžio 9 d.: muzikinė popietė su „Virvytės“ ansamblio šeimomis

Vilniaus miesto folkloro ansamblis „Virvytė“ – skambantis bendrystės sodas. Jame tradicinių dainų, muzikos, pasakų, žaidimų, šokių medžius augina ir puoselėja jaunos šeimos. Dainavimas ir muzikavimas bendruomenėje – tai, be ko šio sambūrio žmonės ir jų atžalos nebeįsivaizduoja savo laisvalaikio. Kviečiame susipažinti su keliomis „Virvytės“ šeimomis – jos ne tik pagrieš, padainuos, bet ir papasakos, kaip mokosi muzikuoti ir kas jas įkvepia tai daryti.

„Virvytė“ – per dvidešimt metų gyvuojantis muzikuojančių šeimų kolektyvas, subūręs daugiau kaip dvidešimties šeimų narius nuo 3 iki 45 metų, populiarinantis tradicinės kultūros vertybes. Ansamblis aktyviai puoselėja autentiškąją įvairių Lietuvos regionų folkloro atlikimo tradiciją ir šiuolaikines jos interpretavimo galimybes. Kolektyvas yra parengęs kalendorinėms, šeimos šventėms ir kitoms progoms skirtas, Raseinių, Mosėdžio, Kuršėnų kraštų vietines folkloro tradicijas atspindinčias programas, taip pat yra pristatęs temines programas apie paukščio, obels įvaizdžius lietuvių folklore.

Renginį ves etnomuzikologė Loreta Sungailienė. Kviečiame pasiklausyti, pabendrauti, o gal ir vieną kitą folkloro melodiją ar pasakojimą atmintyje išsinešti.

Trumpai apie renginį

Data gruodžio 9 d.
Laikas 15 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“