Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 4 d.

Gruodžio 4–15 d.: ant Nacionalinės bibliotekos laiptų – J. Vaitkutės instaliacija „Kūrėjams“

Kviečiame susipažinti su jaunosios kartos menininkės Jolitos Vaitkutės trečiąja instaliacija artėjančio Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio proga. Instaliacija „Kūrėjams“ skirta Lietuvą kūrusiems ir kuriantiems žmonėms – visiems, savo veikla prisidėjusiems prie valstybės gyvavimo ir plėtros. Portretus iš įvairių objektų kurianti menininkė šiai instaliacijai pasirinko prof. Vytauto Landsbergio atvaizdą.

Prof. V. Landsbergio portretas iš kūrybos priemonių ir daiktų kuriamas perspektyvine technika. Jį sudarantys objektai yra atskiri ir žiūrint iš skirtingų vietų nesudaro konkretaus vaizdo, tačiau pažvelgus iš nurodyto taško laiptų apačioje sudaro vientisą kūrinį.

„Instaliacija „Kūrėjams“ norėjosi paliesti ne tik menininkus, rašytojus, mokslininkus, bet ir valstybės kūrėjus. Vienas svarbiausių iš jų – Nepriklausomybės atkūrimo judėjimo lyderis ir įkvėpėjas prof. V. Landsbergis. Tai labai simboliška. Prof. V. Landsbergio portretas atstovauja valstybės kūrėjams, taip pat ir mums visiems, nes kiekvienas esame ir turime siekti būti savo valstybės kūrėjai. Priemonės, iš kurių sukurtas šis atvaizdas, atspindi įvairias veiklas, kuriose svarbus vaidmuo tenka kūrybai. Jau esu sukūrusi nedidelį profesoriaus portretą, bet tai – didžiausia iš mano kada nors sukurtų instaliacijų“, – sakė J. Vaitkutė.

Trumpai apie instaliaciją

Data gruodžio 4–15 d.
Vieta laiptai į III a. atrijų
Dalyvavimas įėjimas laisvas