Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 15 d.

Lietuvos akademinių bibliotekų ir Nacionalinės bibliotekos atstovų susitikimas

Gruodžio 14 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko susitikimas su  Lietuvos akademinių bibliotekų direktorių asociacijos atstovais ir Švietimo ir mokslo ministerijoje įkurtos darbo grupės, svarstančios galimas akademinių bibliotekų paieškos sistemų sąsajas, nariais. 

Per susitikimą svarstytos bibliotekų duomenų bazių sąveikos galimybės, laipsniškai artėjant prie vieno langelio principu veikiančios informacinės sistemos, skirtos akademinių bibliotekų vartotojams. Aptarti bibliotekų poreikiai, interesai ir rizika kuriant ir naudojant integruotą informacinės paieškos sistemą.

Lietuvos akademinių bibliotekų direktorių asociacijos pirmininkė, Kauno technologijų universiteto bibliotekos vadovė prof. dr. Gintarė Tautkevičienė pabrėžė poreikį tobulinti akademinių bibliotekų informacinių sistemų infrastruktūrą ir būtinybę ieškoti glaudesnės atskirų informacinių sistemų sąveikos.

Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas siūlo į bibliotekų informacinių sistemų tobulinimo, kūrimo ar jungimo klausimus žvelgti plačiau – galvojant ne tik apie duomenų paieškos sistemas, bet ir apie kompleksinę duomenų analizę. Pasak prof. dr. R. Gudausko, šių dienų akademinės bibliotekos turi dalyvauti duomenų analitikos procesuose, taip pat ir kuriant duomenų analizės įrankius.