Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2017 m. gruodžio 15 d.

Nacionalinės bibliotekos dirbtuvėse PATS SAU vyko inovacijų renginys

Gruodžio 14 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atvirose dirbtuvėse vaikams ir jaunuoliams PATS SAU vyko Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) inovacijų tendencijų aptarimas. Per susitikimą konstatuota, kad tarptautiniai mokslo inovacijų ekspertai pripažįsta Lietuvą 2017 m. pasiekus itin reikšmingų aukštumų plėtojant ir diegiant inovacijas.

Pasak keturių lyderiaujančių Lietuvos mokslo institucijų vadovų (Kauno technologijos universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, Vilniaus universiteto ir Fizinių ir technologijos mokslų centro), 2018-ieji Lietuvos inovacijų rinkai gali tapti itin svarbūs. Lietuvos moksle ir versle susiformavo visos tinkamos aplinkybės, kad pasireikštų proveržis net penkiose srityse. Didžiausių laimėjimų tikimasi finansinių ir blokų grandinės (angl. blockchain)  technologijų srityse, kurios gali kilstelėti Lietuvą į Europos lyderių gretas.

Mokslo, technologijų ir inovacijų agentūros ekspertų prognozuojamas perspektyvių sričių, kuriose bus aktyviausiai plėtojamos inovacijos, penketukas: finansinės technologijos, dirbtinis intelektas, gyvybės mokslai ir sveikatos technologijos, kibernetinis saugumas, daiktų internetas.

Dirbtinio intelekto, kibernetinio saugumo ir daiktų interneto temos itin aktualios Nacionalinės bibliotekos vykdomų projektų kontekste.