Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 30 d.

Sausio mėnesio pažintys su Metų knygos nominantėmis

Įsibėgėjant „Metų knygos rinkimams“, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į rinkimuose dalyvaujančių knygų pristatymus. Tai puiki proga susitikti su geriausiai įvertintų kūrinių autoriais, pasiklausyti jų kūrybos ištraukų ir paklausti rūpimų klausimų. Susitikimai organizuojami kiekvieną trečiadienį 17.30 val.

Knygos viršelis

Sausio 3 d. pirmasis ciklo susitikimas su poete, eseiste Agne Žagrakalyte. Jos naujausias poezijos rinkinys „Štai:“ yra dešimties metų pasaulio stebėjimas – jame spausdinami eilėraščiai apie meilę, vengiant savistabos. Šioje knygoje plėtojama pagrindinė A. Žagrakalytės poezijos tema – moteriškumo refleksija, įvairios jo formos ir transformacijos. Žaidžiama vyraujančiais socialiniais ir kultūriniais moteriškumo stereotipais, eksperimentuojama moters emocinėmis būsenomis ir jų raiškos formomis. Susitikimą su knygos autore ves literatūros kritikė Neringa Butnoriūtė.


Knygos viršelis

Sausio 10 d. kviečiame į rašytojo, publicisto, istoriko Tomo Vaisetos romano „Orfėjas, kelionė pirmyn ir atgal“ pristatymą. Tai antroji grožinė autoriaus knyga. Jos struktūriniu pagrindu tampa Orfėjo mitas. Romano centre – jaunas vyras humanitaras, jo ryšiai su vyresne moterimi. Šią istoriją rašytojas pasakoja jungdamas dabarties įvykius – karo nuojautą, neramumus Ukrainoje, taip pat dailės istorijos siužetus. Susitikimą su T. Vaiseta ves literatūros kritikė Neringa Butnoriūtė.

 

Knygos viršelis

Sausio 17 d. su skaitytojais susitiks poetas, vertėjas, eseistas Gytis Norvilas, kurio ketvirtoji poezijos ir vizualios grafikos knyga „Grimzdimas“ yra bekompromisė, aštri ir kupina ryškių pojūčių. Knyga tarsi pratęsia, paaiškina autoriaus mintį, kad poezija ir turi būti aitri, nepatogi, turi erzinti, neduoti ramybės nei pačiam autoriui, nei skaitytojui, nei kalbai. Knygoje daug dėmesio skiriama ir autoriaus grafiniams piešiniams, jo paties vadinamiems paišais. Susitikimą su G. Norvilu ves literatūrologė, literatūros kritikė Virginija Cibarauskė.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

Knygos viršelis

Sausio 31 d. kviečiame į susitikimą su poetu, literatūrologu, eseistu Mindaugu Kvietkausku. Jo esė rinkinys „Uosto fuga“ yra asmeninė kelionė per XXI amžiaus pradžios kultūros kraštovaizdį. Savojo miesto gatvėmis ir Europos erdvėmis. Istorijos labirintais ir dabarties kryžkelėmis. Su nelauktais atradimais ir pokalbiais. Eseistas savo tekstuose apjungia net keletą ryškių humanitarinių bazinių rezervų – literatūrą, istoriją ir filosofiją. Susitikimą su M. Kvietkausku ves kultūros istorikas Aurimas Švedas.

Sekite renginio naujienas „Facebook“ paskyroje ›

 

Trumpai apie renginius
Data kiekvieną sausio trečiadienį
Laikas 17.30 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›