Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 4 d.

Sausio 11 d.: knygos „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ sutiktuvės ir kitos pramogos

Nacionalinė biblioteka, šeimos ir asmens saviugdos centras „Bendrakeleiviai“, leidykla „Dvi tylos“ kviečia vaikus, paauglius ir suaugusiuosius į knygos skaitymus, diskusiją ir net „Galių sparnų“ dirbtuvėles.

Iliustruotų istorijų rinkinys „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ pasakoja apie nepaprastų, atkaklių ir ištvermingų moterų gyvenimą ir pasiekimus. Šios moterys realios, vienos jų gyveno ankstesniais laikais, kitos – mūsų, bet visoms, nors ir pasitaikė įvairių kliūčių, pavyko pasiekti neįtikėtinų rezultatų. Šios maištininkės pakeitė istoriją. Tai tapytojos, mokslininkės, šokėjos, astronautės, džiazo dainininkės, faraonės, boksininkės, rašytojos, politikės iš viso pasaulio. Knyga „Vakaro istorijos mergaitėms maištininkėms“ rekomenduojama visiems smalsiems skaitytojams nuo 4 iki 99 metų.

Renginyje dalyvaus leidyklos „Dvi tylos“ atstovės: Drasida Žemaitė, knygos vertėja Mila Monk, dizainerė Jurgita Juodytė. Diskusiją apie stereotipus ir drąsą būti savimi moderuos sociologė, tinklaraščio pterodaktilis.com autorė Veronika Urbonaitė-Barkauskienė.

Pasak Veronikos, geros mergaitės šypsosi, sako „ačiū“, „prašau“, „taip“ ir „yra patogios“. Kitiems, žinoma, bet niekada – sau. Geros mergaitės retai padaro gerą karjerą ir savo gerumu niekada nepakeičia istorijos. Pakeičia tos kitos. Nepatogios, nemokančios įtikti, patylėti ir susilieti su aplinka, o aiškiai žinančios, kas jos tokios yra, ko nori ir kaip tai gauti pačioms, savo galva.

„Daugybė moterų, auklėtų gerų mergaičių dvasia, ilgainiui turėjo persiauklėti savarankiškai – skaitydamos knygas, eidamos į paskaitas, stebėdamos pasaulį ir save, matydamos, kad vyraujantis geros mergaitės modelis yra naudingas ir patogus visiems, tik ne joms pačioms. Perauklėjus save natūraliai kyla klausimas – kaip ne patogiais, o drąsiais žmonėmis auginti savo dukteris?“ – sako diskusiją apie stereotipus ir drąsą būti savimi vesianti sociologė V. Urbonaitė-Barkauskienė.

Trumpai apie renginį

Data sausio 11 d.
Laikas 18 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›