Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 15 d.

Sausio 16 d.: susitikimas su rašytoja Daina Opolskaite

„Norėčiau gimti iš naujo“, – beviltišku troškimu jaunąjį skaitytoją intriguoja Dainos Opolskaitės knygos „Ir vienąkart, Riči“ pagrindinis veikėjas Balys Belekas. Kas jaustųsi laimingas su tokiu vardu ir pavarde? Būti Beleku, tiksliau – bele kuo, – tai būti niekuo! Susidomėjote? Kviečiame į skaitytojų pamėgtos ir literatūros kritikų įvertintos knygos pristatymą.

„Pirmiausia – tai knyga apie tikrą draugystę. Antra – tai istorija, kurioje yra ne tik klausimų, bet ir atsakymai į juos. Bent jau galimi... Visa tai iš visos širdies dovanoju jaunam žmogui, kuris žino, ką reiškia kalbėtis ne tik su aplinkiniais, bet ir su savimi. Svarbiausia – su savimi“, – sako D. Opolskaitė.

Metų knygos rinkimuose dalyvaujančią knygą rašytoja paskyrė per eismo įvykį žuvusiam mokiniui atminti. Visus sukrėtusi netektis tapo knygos ašimi, o knygos herojus Ričis – to mokinio prototipu ir pakartojo jo likimą. Paaugliams skirtame kūrinyje pasakojama apie traumines patirtis, problemas, su kuriomis susiduria bręstantis žmogus, jauno žmogaus bandymus pritapti, bendraminčių paieškas ir pasaulį, kuriame ne visada gera gyventi.

Trumpai apie renginį

Data sausio 16 d.
Laikas 15 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›