Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 17 d.

Sausio 18 d.: Agnės Matulaitės knygos pristatymas

Ši knyga – tai psichologės-psichoterapeutės Agnės Matulaitės tekstai, netikėtos, jautrios įžvalgos apie mūsų kasdienybę ir santykius, kūną ir jausmus, baimes ir atvirumą sau, kitam, savo gyvenimui. Pasak autorės, „Sveikas neurotikas – tai aš pati. O gal šiek tiek ir tu. Nuolat ieškantis. Bandantis kažin ką gerinti. O gal tik suprasti. Išsilaižyti žaizdas.

Nerimstantis ir kartu visai sveikai funkcionuojantis. Tikiuosi, ši ne visai iškepusi, netobula, bet svarbių nesąmonių knyga (iš dalies todėl ir pavadinta „Žali sausainiai“) padės kam nors (at)pažinti save. Galbūt apkabins tą, kuris jaučiasi vienišas ar nesuprastas. O gal paskatins pasijusti stipresniam, nes jau yra kitas, dvejojantis, nežinantis ir to nesibaiminantis. Gal jis ir baiminasi, bet vis tiek žengia pirmyn. Gal leis atviriau bendrauti mums vienam su kitu realybėje? Daugiau rizikuoti. Jautriau skaudėti, bet smagiau ir džiaugtis.“

Žinomo žurnalisto, publicisto Rimvydo Valatkos nuomone, – Lietuva praturtėjo dar viena kūrėja. „Gimė rašytoja. Vardas – Agnė Matulaitė (pagal profesiją psichologė). Knyga „Žali sausainiai“. Ne apie puodus ir valgius. Knygos vertybės – trumpas sakinys (kas rašo, žino kaip archisunku rašyti 2–5 žodžių sakiniais), tobulai išbaigta mintis, lengvumas kalbant apie komplikuotą mūsų „aš“. Žurnalistikos studentai turėtų imti ir skaityti su tikslu mokytis rašyti (mąstyti).“

Knygos sutiktuvėse dalyvaus knygos autorė psichologė-psichoterapeutė A. Matulaitė, žurnalistas R. Valatka. Renginio vedėja – leidėja Lolita Varanavičienė.

Agnė Matulaitė – praktikuojanti psichologė-psichoterapeutė, socialinių mokslų daktarė, Fenomenologinių tyrimų instituto vadovė, Londono Birkbecko universiteto tyrimų garbės narė, Kembridžo universiteto akademinio rašymo grupės narė. Konsultuoja ir dėsto Fenomenologinių tyrimų institute, podiplominių studijų studentams Vilniaus universitete ir Humanistinės ir egzistencinės psichologijos institute. Augina tris vaikus.

Trumpai apie renginį

Data sausio 18 d.
Laikas 18 val.
Vieta Renginių erdvė, III a.
Trukmė iki 3 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Rėmėja leidykla „Tyto alba“
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›