Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 16 d.

Sausio 20 d.: pažintis su poezijos terapija

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į pirmąjį viešą neseniai įkurtos Lietuvos biblioterapijos asociacijos renginį. Poezijos terapijos užsiėmimą ves asociacijos prezidentė, psichoterapeutė dr. Jūratė Sučylaitė (Klaipėdos universitetas) drauge su valdybos nare, literatūrologe, individualiosios psichologijos konsultante ir žurnaliste Rasa Derenčiene.

„Poezijos terapija yra pagalbos žmogui būdas, padedantis jam pasijusti sveikesniam. Kai kurie manęs klausia, kokias ligas galima gydyti poezijos terapija, – ar galima gydyti bronchitą, vėžį ir t. t.? Taip tiesiogiai klausti nereikia, nes tai nėra tabletė, kurią galima paduoti sergančiam viena ar kita liga, o metodas. Kai mes turime daugiau sveiko prado, ligas įveikiame lengviau. Poezijos terapija apima ir literatūrą, ir žmonių grupę, su kuria dirbama, ir patį poezijos terapeutą“, – metodo esmę aiškina dr. J. Sučylaitė.

Poezijos terapijoje ieškoma kelio į visumos aprėptį, dvasinę pilnatvę, mokoma nemeluoti pačiam sau, išdrįsti atsiverti ir ieškoti šviesos. Daugeliui žmonių reikia erdvės, kurioje galima būtų kalbėtis ne buities, o būties temomis. Taip atrandamas rašytojo žodis, įkvepiantis dalintis mintimis su kitais, o kalbėdamiesi atrandame ir vieni kitus.

Ateikite patirti kūrybinį džiaugsmą, kartu ieškant jungčių tarp savo ir kitų žmonių gyvenimo per poeziją.

Trumpai apie renginį

Data sausio 20 d.
Laikas 14 val.
Vieta VIP salė, V a.
Trukmė 2 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Organizatoriai Lietuvos biblioterapijos asociacija ir Nacionalinė biblioteka
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›