Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 10 d.

V. Landsbergis Nacionalinėje bibliotekoje: (ne)tradicinis susitikimas

Vakarykštis prof. Vytauto Landsbergio susitikimas su gausiai į Nacionalinę biblioteką susirinkusiais svečiais buvo skirtas ne politinėms aktualijoms ar nūdienos visuomenės problemoms aptarti, o šiek tiek mažiau žinomai profesoriaus veiklai – poezijai, ar jo žodžiais tariant, „organizuotų tekstų“ rinkiniui, pristatyti. Knygos atsiradimo istoriją ir aplinkybes bei pirmuosius jos vertintojus (tarp kurių ir žinomas menininkas Jonas Mekas) pristatė profesoriaus sūnus Vytautas V. Landsbergis. Eiles iš naujojo rinkinio „Organizuoti tekstai“ ir iš savo bloknoto skaitė autorius, kitokias eilėraščių interpretacijas pateikė Vytautas V. Landsbergis.

Akimirksniu išpirktas vakaro svečiams skirtas knygos tiražas. Į autografų norinčiųjų gretą stojo kone visi renginio svečiai.

Labai džiaugiamės, kad V. Landsbergis pastaruoju metu dažnas svečias mūsų bibliotekoje. Itin glaudi bičiulystė užsimezgė praėjusių metų gale – spalio mėnesį, minėdamas 85-ąjį gimtadienį, profesorius bibliotekai padovanojo asmeninės bibliotekos kolekciją. Ji šiuo metu saugoma Valstybingumo erdvėje ir yra laisvai prieinama visiems lankytojams.

O artimiausiu metu, švęsdami Valstybės atkūrimo šimtmetį, tikimės vėl pakviesti visus į naujos, dar tik rengiamos spaudai V. Landsbergio knygos sutiktuves – profesorius patikėjo Nacionalinei bibliotekai savo politinių kalbų rankraštį.

Panoramos reportažą rasite čia ›