Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 25 d.

Sausio 26–28 d.: Nacionalinėje bibliotekoje – žaidimų kūrėjų šventė „LT Game Jam 2018“

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir vėl laukiame kompiuterinių žaidimų kūrimo entuziastų. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija kartu su partneriais kviečia visus pageidaujančius į pasaulinį renginį „LT Game Jam 2018“.  Renginio organizatoriai džiaugiasi kasmet didėjančia parama žaidimų kūrėjų iniciatyvoms ir tikisi šiuometiniame tris paras truksiančiame kompiuterinių žaidimų kūrimų maratone pagerinti dar vieną rekordą. Pirmą kartą „LT Game Jam“ organizuotas net penkiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Vilniuje renginys ir vėl užims Nacionalinę  biblioteką, iš čia veiksmą tiesiogiai transliuos „youtube’rių“ organizacija „Trys Kubai“. Prie šiuometinės žaidimų kūrėjų šventės vėl prisideda ir žaidimų kūrėjams puikiai žinoma „Unity“ komanda.

„LT Game Jam“ yra puiki iniciatyva, siekianti kūrėjus supažindinti su žaidimų kūrimu, – teigia Antanas Mišeikis, tarptautinės išmaniųjų įrenginių žaidimų kompanijos „Game Insight“ Lietuvoje vadovas. – Mes norime, kad tokie renginiai skatintų žaidimų kūrimu besidominčius žmones bendrauti, keistis idėjomis ir kurti prasmingus ryšius tarpusavyje. Tai yra puiki galimybė ir mums pamatyti, kuo gyvena jaunieji talentai, ir galbūt padėti jiems siekti geresnių rezultatų. Turime daug žaidimų kūrimo patirties, sukauptos per daugelį metų šioje industrijoje, norime ja dalintis.“

Auganti žaidimų rinka Lietuvoje kuria verslo ir valstybinio sektoriaus bendradarbiavimo terpę. Tradicija tapusių renginių maratoną jau ne pirmus metus remia ne tik žaidimų kūrėjų įmonės, bet ir valstybės institucijos. Šiemet „LT Game Jam 2018“ kūrybinių industrijų programos įgyvendinimą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Vien pernai Lietuvoje įsikūrę žaidimų kūrėjai sugeneravo apie 75 milijonus eurų pajamų, o vidutinis atlyginimas šioje sferoje jau perkopė 1 400 eurų vidurkį. Šiuo metu Lietuvoje yra įsikūrusios 35 žaidimų gamyba arba leidyba besiverčiančios kompanijos, o jose dirba beveik 500 profesionalų – dailininkai, programuotojai, žaidimų dizaineriai, rašytojai, rinkodaros specialistai. Žaidimų industrijos augimo tempai diktuoja, kad kompanijoms nuolat reikia naujų darbuotojų.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti oficialioje renginio interneto svetainėje.

Dėl patogumo rekomenduojame registruotis internetu. Internetinę registraciją organizatoriai nutrauks ketvirtadienį, 16 val. Nespėję užsiregistruoti galės tai padaryti renginio vietose nuo penktadienio, 18 val.

Dar informacijos www.lzka.lt.