Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 25 d.

Už jautrumą – dovana Lietuvos žmonėms

Šiandien parlamentaras Justas Džiugelis Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai padovanojo olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos diską, kurį įsigijo labdaros aukcione. „Tai, ką visi kartu padarėme, drąsiai galima vadinti stebuklu“, – per iškilmingą ceremoniją sakė Seimo narys J. Džiugelis, kurio iniciatyva Lietuvos žmonės surinko 26 751 eurą vėžiu sergančiam berniukui Bogdanui iš Ukrainos gydyti. „Mažvydo biblioteka yra inovatyvi, moderni, o svarbiausia – atvira visiems, todėl perduodu šį sėkmės talismaną saugoti šių namų vadovui“, – sakė Seimo narys, Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininkas J. Džiugelis.

Priimdamas išskirtinę dovaną, Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pažymėjo, kad mūsų nacionalinėje atminties institucijoje saugomos ne vien knygos. „Mes saugome tautos ir valstybės atmintį ir išmintį, iškiliausių jos žmonių gerąsias intencijas. Šis garbingas olimpinio čempiono diskas, sušildytas daugelio žmonių gerumo ir jautrumo, kiekvieną dieną bibliotekoje besilankantiems žmonėms bylos apie bendruomenės ir gerumo svarbą“, – sakė prof. dr. R. Gudauskas.

Seimo narys V. Alekna pažymėjo, kad diskas, kaip sporto įrankis, gerai žinomas Lietuvos žmonėms ir suteikęs daug džiaugsmo. Jis dalyvavo pasaulio čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse, pelnė prizų ir aukso medalių. „Bet jis gali daryti ir kitus stebuklus – suteikti gyvenimo viltį mažam berniukui ir jo tėvams. Džiaugiuosi, kad garbingas įrankis atsidūrė tokioje garbingoje erdvėje, šalia knygų“, – kalbėjo parlamentaras, olimpinis čempionas V. Alekna. „Tik pridėkite lentelę, kad šioje erdvėje disko nemėtytų“, – pajuokavo politikas.

Už kilnią iniciatyvą Seimo nariams nuoširdžiai dėkojo labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ vadovė Eglė Mėlinauskienė, kuriai ir buvo įteiktas simbolinis čekis su daugiau nei 26 tūkstančių eurų suma Bogdanui gydyti. Ir nors šiuo metu ligoninės skyriuje, kuriame gydomas Bogdanas, paskelbtas karantinas, „Mamų unijos“ vadovė pažadėjo perduoti ne tik pinigus, kuriuos Lietuvos žmonės paaukojo berniukui gydyti, bet ir žaislus, dovanotus Seimo narių. „Perduodu nuoširdžią Bogdano tėvelių padėką iniciatyvos autoriams ir visiems, aukojusiems jų sūnui gydyti. Seimo narių Justo ir Virgilijaus akcija – puikiausias įrodymas, kad dosnumas ir gerumas įkvepia ir gali daryti stebuklus“, – pažymėjo E. Mėlinauskienė.