Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 5 d.

Vasario 6 d.: prisimenant istorinę roko grupę „The Police“

Žiemos viduryje tikriausiai niekas kitas negali taip sušildyti sielos kaip gera muzika. Vasario mėnesio susitikimą iš pokalbių ciklo „Roko muzikos istorija ir perspektyvos“ ves Nacionalinės bibliotekos svečias,  Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Kūrybinių medijų instituto lektorius Audrius Dabrovolskas. Jis pristatys Lietuvoje ypač mėgstamo dainininko Stingo ankstesnę grupę „The Police“.

Kas būtų, jeigu sumaišytume tokius skirtingus muzikos stilius kaip pankroką, regį ir džiazą? Muzikantai ir muzikologai tokiam naujam roko muzikos žanrui suteikė pavadinimą – naujoji banga (new wave). Vieni pirmųjų, kurie sugebėjo sujungti šiuos muzikos stilius, tapo žinomi ir pripažinti visame pasaulyje, – tai grupė „The Police“. 1977 metais Stewartas Copelandas, Stingas ir Henry Padovani susibūrė į pankroko grupę. Tolesnę šios grupės muzikos kūrybą ir kelią itin paveikė labiau patyrusio džiazo gitaristo Andy Summerso prisijungimas. Tai lėmė, kad Stingas tapo pagrindiniu grupės dainų kūrėju, o tarp muzikantų neliko pirmojo gitaristo – tuomet mokėjusio groti tik trimis akordais.

Susitikime bus pateikta daug „The Police“ koncertinių vaizdo ištraukų, iliustruojančių jos muzikinį kelią nuo 1977 iki 1984 metų ir vėliau, kai grupė buvo laikinai atkūrusi veiklą. Klausysimės garso įrašų ir interviu su grupės nariais, kuriuose atsiskleidžia jų savitas muzikos suvokimas. Matysime linksmų vaizdo pasakojimų, vartysime nuotraukų albumus. Susitikime!

Trumpai apie renginį

Data
vasario 6 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Kino salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“