Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 26 d.

Nacionalinėje bibliotekoje apdovanoti žurnalistikos profesionalai

Europos Sąjungos investicijų efektyvumą Lietuvoje praėjusiais metais tyrinėję žurnalistai, redaktoriai, komentatoriai už savo išskirtinius straipsnius, laidas ar komentarus sausio 25-osios vakarą apdovanoti iškilmingame renginyje Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Renginyje Nacionalinės bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas pabrėžė, kad visiems labai malonu priimti ir sveikinti žurnalistus bibliotekos erdvėse. Jis sakė tikįs, kad pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Lietuvos žurnalistų sąjunga ir ateityje teiks galimybių rengti prasmingus susitikimus, seminarus, apdovanojimus pačiais įvairiausiais žiniasklaidos raidos klausimais.

Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Finansų ministerijos inicijuotame kūrybiniame konkurse „Europos Sąjungos investicijų efektyvumas Lietuvos ekonomikai ir visuomenei“ varžėsi 138 įvairūs spaudos, radijo, televizijos ir internete skelbti darbai. Konkurso tikslas – skatinti žurnalistus ir tinklaraštininkus įsitraukti į ES struktūrinių fondų investicijų Lietuvoje panaudojimo efektyvumo analizę, paakinti diskusijas apie ES lėšomis įgyvendinamus socialinius ir ekonominius pokyčius, planuojamus ir vykdomus projektus, jų eigą ir naudą regionui, bendruomenei ir konkretiems gyventojams. Dešimt laureatų apdovanoti piniginiais prizais po 1000 eurų, diplomais ir autorinėmis skulptūromis.

„Europos Sąjungos ateitį mes kuriame patys, o milžiniškos investicijos mūsų šalies žmonėms ir ekonomikai turi padėti kurti bendrą gerovę. Rasti geriausius sprendimus, kur turėtų būti investuojami pinigai, nėra lengva. Analizuoti ir vertinti jau padarytas investicijas ar tik planuojamus didelius darbus reikia daug kantrybės, žinių ir profesionalumo. Todėl šiandien galime džiaugtis, kad geriausieji žurnalistikos profesionalai tyrinėja šią sritį ir mes bent simboliškai galime jiems padėkoti už šį darbą“, ­– renginio išvakarėse sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Nominantus vertino solidi aštuonių žiniasklaidos ekspertų komisija: Aurelija Arlauskienė, Vilija Butkuvienė, Ginas Dabašinskas, Brigita Sabaliauskaitė, Jolanta Mažylė, Virginija Motiejūnienė, Rytas Staselis (komisijos pirmininkas), Aistė Žilinskienė. Geriausieji darbai ir autoriai buvo atrinkti vadovaujantis keturiais kriterijais. Tai – turinio aktualumas auditorijai, objektyvumas, kūrybiškumas, informacijos šaltinių įvairovė ir originalumas. Toks pats konkursas planuojamas ir ateityje.

Konkurso nominacijos ir laureatai:

Metų diskusija televizijoje – Živilė Kropaitė (LRT televizija) 

Metų reportažas televizijoje – Kristina Karlonė („Lietuvos ryto“ televizija)

Metų reportažas spaudoje ar interneto žiniasklaidoje – Vilma Jakubauskaitė-Kasperavičienė („Lietuvos žinios“) ir Edita Radzevičiūtė („Kauno diena“)  

Metų tyrimas – Šarūnas Černiauskas ir Birutė Davidonytė (15min.lt),  Vilma Danauskienė (Delfi.lt)

Metų žurnalistas (ES investicijų tema profesionaliausiai dirbantis žurnalistas) ­– Ernestas Naprys (15min.lt), Dalius Simėnas („Verslo žinios“, vz.lt

Metų redakcija (išskirtinį dėmesį temai skyrusi ir profesionalumą pademonstravusi redakcija) – vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas („Verslo žinios“)

Metų komentaras – Rimvydas Valatka (Delfi.lt)

Susiję straipsniai: