Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 29 d.

Nacionalinėje bibliotekoje lankėsi Kazickų fondo atstovai

Sausio 26 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje lankėsi lietuvių kilmės JAV žurnalistė, rašytoja, filantropė, Kazickų šeimos fondo prezidentė Jūratė Kazickaitė su broliais Mykolu ir Jonu Kazickais. Svečius lydėjo fondo Niujorko skyriaus vadovė Neila Baumilienė.

Generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas svečiams pristatė Nacionalinės bibliotekos erdves, supažindino su atnaujintos bibliotekos koncepcija ir veiklos specifika.

Svečiai domėjosi Nacionalinės bibliotekos kultūrinės raiškos formomis, jos vaidmeniu Lietuvos kultūriniame ir visuomeniniame gyvenime, įgyvendinamais  projektais.

Susitikimo metu Dokumentinio paveldo tyrimų departamento direktorė Jolanta Budriūnienė ir Adolfo Damušio demokratijos studijų centro vadovas Vidmantas Valiušaitis pristatė  birželio 15–16 dienomis vyksiančią konferenciją „Adolfo Damušio politinių studijų dienos“, supažindino su numatoma svarstyti problematika, susijusia su lietuvių išeivijos indėliu į Lietuvos laisvės bylą XX amžiuje.

Kazickų šeimos fondas veikia nuo 1998 metų Niujorke, Jungtinėse Amerikos Valstijose, o nuo 1999 m. – ir Lietuvoje. Fondo steigėjas buvo Lietuvos Respublikos ir JAV pilietis, Pasvalio krašto garbės pilietis, Kauno technologijos universiteto garbės daktaras, Jeilio universiteto ekonomikos mokslų daktaras, verslininkas ir filantropas dr. Juozas Kazickas. Šiuo metu Kazickų šeimos fondas savo veikloje daugiausia dėmesio skiria švietimui bei socialiniams projektams Lietuvoje ir JAV.

Susitikime svarstytos fondo ir Nacionalinės bibliotekos bendradarbiavimo, įgyvendinant konkrečius projektus, galimybės.