Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. sausio 29 d.

Vasario 4 d.: susikurk Užgavėnių personažą

Žemaičių Užgavėnių folklore dainuojama: „Išeis Lašinskis, pareis Kanapinskis, bliaus tievs, bliaus muotėn, bliaus ėr vėsė vākā...“ Kad netektų bliauti, pagal paprotį žiemą išvaryti reikėtų linksmai, triukšmingai, su pokštais, dainomis ir, žinoma, spalvingiausių persirengėlių vaikštynėmis. Anksčiau kiekvienas šventės dalyvis stengėsi persirengti ir nors pusdienį pabūti kitu – keistu, juokingu žmogumi ar net gyvūnu. O šiandien ar mokame, ar žinome, kaip pasiruošti Užgavėnėms, kaip susikurti savo personažą? Tai – ne tik kaukės meistravimas ir jos dėvėjimas šventėje, tai ir veiksmas, kupinas išradingos, įmantrios kalbos, sumaniai pritaikyto folkloro ir smagaus pasidūkimo. Todėl kviečiame į kūrybines dirbtuves, skirtas visai šeimai, – „Susikurk Užgavėnių personažą“. Darysimės kaukes, aiškinsimės, kokia jų paskirtis, ką vienas ar kitas personažas turėtų ir galėtų veikti, koks folkloras tinka persirengėliams. Būtent tai, ko reikia norint tinkamai pasirengti Užgavėnėms. Renginio partneris folkloro ansamblis „Virvytė“ dalyvauti kviečia šeimas, ypač vaikus, jaunimą, ir visus susidomėjusius, – tuos, kurie mėgsta ir nori būti šventės šurmulio dalyviai.

Kūrybinių dirbtuvių „Susikurk Užgavėnių personažą“ tema – gyvūninės kaukės. Priemonių kaukėms pasidaryti pasiūlysime, tačiau galima atsinešti ir savų (ypač praverstų įvairių spalvų vilnoniai siūlai, kailio gabalėliai, medžiagų skiautelės, tekstilei skirti flomasteriai, akriliniai dažai, kreidelės ir kt.).

Trumpai apie dirbtuves

Data vasario 4 d.
Laikas 14 val.
Vieta Meno erdvė, V a.
Trukmė 3,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai

akademinio žemaičių jaunimo korporacija „Samogitia“ ir folkloro ansamblis „Virvytė“, vad. L. Sungailienė. El. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; http://samogitia.mch.mii.lt/

Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“