Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 15 d.

Vasario 19 d.: Nacionalinėje bibliotekoje rengiami net sportiniai skaitymai

Vasario mėnesį tradicinius rytmečio skaitymus vaikams paįvairins sportas! Vasario 19 dieną Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje „svečiuosis“ Lukas Šiaudelis, kuris kvies jaunuosius skaitytojus pasiklausyti apie jo nuotykius bei išmėginti jėgas rungiantis dėl krepšinio kamuolio virtuozo vardo.

Kas yra Lukas Šiaudelis? Kas antrą dieną jis vaikšto basas, pusryčių valgo sumuštinį su dešros nuotrauka ir gyvena su tėčiu, gauja tarakonų bei žiurke, kuri nuolatos sugraužia jo namų darbus. Didžiausia Luko aistra – krepšinis, o mėgstamiausias krepšininkas – Jonas Kamuoliūnas. Nors vaikai iš Luko šaiposi, o didžiausias mokyklos peštukas net grasina susidoroti, berniukas nesiliauja lankyti treniruočių, nes turi tikslą – įrodyti, kad jis taip pat gali puikiai žaisti krepšinį.

„Lukas Šiaudelis deda iš viršaus“ – septintoji jauno vaikų rašytojo Tomo Dirgėlos knyga vaikams. Kai sykį susitiko dvi jo pusės – Meilė kūrybai ir Meilė vaikams – nebeliko nieko kito, kaip tik imti ir rašyti mažiesiems. Be to, Tomo nuomone, pasaulį nuo liūdesio gali išgelbėti tik vaikai ir juokas. Jauniesiems skaitytojams rašytojas labiausiai pažįstamas kaip detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“ autorius. Pirmoji šios serijos knyga „Domas ir Tomas. Dingusios šluotos byla“ 2017 m. pelnė Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Antrąją premiją už geriausią metų knygą vaikams. T. Dirgėla taip pat veda radijo laidą vaikams „Domas ir Tomas“.

Trumpai apie renginį

Data vasario 19 d.
Laikas 10 val.
Vieta Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Trukmė 1 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“