Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 12 d.

Vasario 12 d.: vinilinės plokštelės „Vytautas Kernagis – Tautos šauklys“ pristatymas

Pasitikdamas Lietuvos šimtmetį, Vytauto Kernagio fondas išleidžia jau antrąją Vytauto Kernagio vinilinę plokštelę (2017 m. žiemą pasirodė „Akustinis“). Tai dovana lietuvių tautai, tai dovana Lietuvai, tai dovana mums visiems. Naujoje plokštelėje aštuonios visiems žinomos ir visų mėgstamos Vytauto Kernagio atliekamos dainos, su kuriomis mes visi ėjome laisvės link. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia visus į plokštelės pristatymo renginį.

Skirtingoms kartoms Vytautas Kernagis reiškia skirtingus dalykus. Vieniems – tai dainuojamoji poezija ir prasmingi tekstai, kitiems – kabaretas ir „kvailiojimai“ scenoje, tretiems – Dainos teatras ir paslėptos užuominos, dar kitiems – „Kas laimės milijoną?“ ar robinzoninė televizija bei „Mis Lietuvos“ konkursai.

Tačiau yra dar vienas Vytautas Kernagis: Vytautas Kernagis – tautos šauklys. Tai vienijantis, buriantis ir telkiantis Kernagis. Tai – siela, kovojanti už laisvę, už nepriklausomybę, už tautą ir Lietuvą.

Jo iki skausmo žinomos dainos „Šaukiu aš tautą“, „Baltas paukštis“, „Mūsų dienos – kaip šventė“ yra taip giliai kiekvieno lietuvio širdy, kad jas galima vadinti tautos dainomis.

Pristatymą moderuos poetas ir kompozitorius, dainų autorius ir atlikėjas Domantas Razauskas.

Trumpai apie renginį

Data vasario 12 d.
Laikas 17.30 val.
Vieta Konferencijų salė, V a.
Trukmė 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Partneriai VšĮ „Vytauto Kernagio fonas“ Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.; Rima Kernagienė, tel. 8 614 27982 
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“