Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 14 d.

Vasario 14 d.: knygos „Žygis į Nepriklausomybę. Kaip gimė Lietuvos Respublika“ pristatymas

Pasitikdama neeilinį valstybės atkūrimo jubiliejų, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka siūlo susipažinti su istoriniu leidiniu, skirtu 1918 m. vasario 16-osios Nepriklausomybės Akto paskelbimo šimtmečiui, ir kviečia į dr. Jono Rudoko knygos „Žygis į Nepriklausomybę. Kaip gimė Lietuvos Respublika“ pristatymą.

„Vasario 16-osios aktas nebuvo atsitiktinis įvykis, veltui gauta likimo dovana. Tai mūsų tautinio judėjimo, to nepaprastai sunkaus ir ilgo ištisą šimtmetį užtrukusio tautos žygio į Nepriklausomybę apvainikavimas, jo rezultatas. Mūsų tautai XIX a. antrojoje pusėje daug kas pranašavo neišvengiamą pražūtį – o ji ne tik išgyveno, bet ir sukūrė savo tautinę valstybę – Lietuvos Respubliką. Kodėl ir kaip tai galėjo atsitikti, kam labiausiai už tai turime būti dėkingi?“ – klausia istorikas, socialinių mokslų daktaras, rašytojas  J. Rudokas savo naujausioje knygoje „Žygis į Nepriklausomybę. Kaip gimė Lietuvos Respublika“, kurią išleido leidykla „Gairės“.

Remiantis Nepriklausomybės kūrėjų, įžymių istorikų darbais, XIX–XX a. periodika ir archyviniais dokumentais, leidinyje pasakojama apie visuomenei mažiau žinomus ar primirštus mūsų laisvės kovų dalyvius, apibendrinamas ilgai trukęs tautos žygis į laisvę.

Šią gausiai dokumentais ir nuotraukomis iliustruotą knygą autorius skirta mūsų naujosios, tautinės ir demokratinės valstybės neeiliniam jubiliejui.

Renginyje dalyvaus knygos autorius dr. Jonas Rudokas, dr. Juozas Marcinkevičius, dr. Apolinaras Čepulis ir knygos redaktorius  Algimantas Kusta.

Maloniai kviečiame visus susidomėjusius į knygos pristatymą.

Data vasario 14 d.
Laikas 18 val.
Vieta Valstybingumo erdvė, II a.
Trukmė apie 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“