Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 8 d.

Vasario 19 d.: paskaita „Europos šalių džiazas“

Toliau tęsiame muziko Jono Rimšos atvirų paskaitų ciklą apie džiazą. Šįkart kviečiame pasiklausyti paskaitos apie europietiškojo džiazo istoriją, Prancūzijos, Anglijos, Švedijos, Norvegijos ir Danijos atlikėjus bei grupes.

Prancūzijos džiazą atskleis džiazo veteranų smuikininko S. Grappelli ir gitaristo D. Reinhardto, geriausiai žinomo Europoje ir JAV smuikininko J. L. Ponty ir tarptautinio pripažinimo pelniusio pianisto M. Solalo, pasaulyje itin vertinamo klarnetininko ir saksofonininko L. Slaviso, smuikininko D. Lockwoodo įrašai.

Į Didžiąją Britaniją mintimis nukeliausime klausydami saksofonininko J. Harriotto, kuris turėjo didelę įtaką europietiškojo džiazo plėtrai ir buvo vienas iš britų laisvojo džiazo pradininkų, taip pat trimitininko bei klarnetininko H. Lytteltono ir, be abejonės, vokalistės N. Winston įrašų.

Šeštąjį dešimtmetį ir vėliau Europos džiazo centras buvo ne kas kita, o Kopenhaga – jai atstovaus garsiausias danų džiazo muzikantas, kontraboso virtuozas N. H. Pedersenas ir jo muzika. Įsijausti į Švedijos ir Norvegijos džiazą padės norvegų saksofonininko J. Garbareko ir švedų pianisto B. Stensono įrašai.

Taip pat susipažinsime su norvegų ir švedų kvintetu „Atomic“, švedų džiazo grupe „E.S.T.“, „Spontaneaus Music Ensmble“ ir „Swenska Hotkvintetten“ įrašais.

Be to, renginyje veiks Nacionalinės bibliotekos fondų įrašų ir knygų šia tema ekspozicija.

Tikrai verta nepatingėti ir vakarą praleisti Nacionalinės bibliotekos džiazo erdvėje su muziku Jonu Rimša.

Trumpai apie renginį

Data vasario 19 d.
Laikas 18 val.
Vieta Muzikavimo erdvė, V a.
Trukmė apie 1,5 val.
Dalyvavimas įėjimas laisvas
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“