Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 12 d.

Atnaujinta vaikų biblioteka Plungėje

Vasario 9 d. Plungėje duris atvėrė atnaujinta vaikų biblioteka. Tai šventė ne tik jauniesiems skaitytojams, bet ir tėvams, kurie lydės vaikus semtis žinių ir gerų emocijų, padės jiems čia tobulėti. Šventė kiekvienam plungiškiui, Plungės miestui, rajonui ir visai Lietuvai.

Šiuo įvykiu kartu su Plungės savivaldybės viešosios bibliotekos direktore Violeta Skieriene bei bibliotekos darbuotojais džiaugėsi ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas, Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento direktorė Aldona Augustaitienė, Lietuvos bibliotekininkų draugijos pirmininkė  Jolita Steponaitienė. Renginyje taip pat dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo nariai Dainius Kepenis ir Jurgis Razma, Plungės rajono meras Audrius Klišonis, bibliotekos partneriai ir bičiuliai, daug kitų garbingų svečių. Naujoje, erdvioje, kūrybai nuteikiančioje vaikų bibliotekoje nuo šeštadienio šurmuliuoja mažieji lankytojai, jų juokas, energija ir smalsumas pripildo visą biblioteką.

Nacionalinė biblioteka artimiausioje ateityje planuoja dar glaudžiau bendradarbiauti su Plungės savivaldybės biblioteka ir atnaujinta vaikų biblioteka, bus organizuojami bendri renginiai ir stažuotės.