Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap
2018 m. vasario 20 d.

Paroda „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“

Vienas svarbiausių projekto „Šimtas reikšmingiausių knygų vaikams ir Lietuvai“ rezultatų ­– parengtas ir išleistas katalogas, tapęs ir svarbiu istoriniu dokumentu, ir dovana Lietuvos jubiliejui.

Šiame leidinyje pristatomos knygos, kurios įvairių kartų skaitytojų ir vaikų literatūros žinovų, specialistų valia buvo pripažintos reikšmingiausiais lietuvių vaikų literatūros kūriniais, pateko į šimto svarbiausiųjų sąrašą (tradiciškai sąvoka „vaikų literatūra“ aprėpia ir jaunesniesiems bei vyresniesiems paaugliams, arba jaunimui, skirtas knygas).

Katalogo „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“ pristatymas sutampa su to paties pavadinimo parodos atidarymu Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Parodoje –  reikšmingiausi lietuvių vaikų ir jaunimo literatūros kūriniai ir su jais susiję meno darbai.

Katalogo pristatymo ir parodos atidarymo renginyje skambės ištraukos iš Jono Tamulionio operos „Bruknelė“, jas atliks Nacionalinės operos ir baleto teatro solistai. Šis renginys – vienas iš Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY)  Lietuvos skyriaus ir Nacionalinės bibliotekos renginių, skirtų Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui.

Kviečiame apsilankyti – peržvelgti, prisiminti, iš naujo įvertinti svarbią kultūros ir meno sritį – literatūrą, knygas, kurios ugdė ir ugdo, formavo ir formuoja jaunas asmenybes, tapusias ir tapsiančias mūsų valstybės kūrėjais ir jos vertybių puoselėtojais. Šios knygos įkvėpė ir, tikimės, įkvėps talentingiausius kūrėjus.

Trumpai apie parodą

Data
vasario 21 d. – kovo 31 d.
Parodos atidarymas
vasario 21 d. 17.30 val., atrijus, V a.
Vieta
atrijus, V a., Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas, I a., Muzikos ir vizualiųjų menų skaitykla, V a.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneriai ir draugai Nacionalinis operos ir baleto teatras, Maironio lietuvių literatūros muziejus, Kauno valstybinis lėlių teatras, Vilniaus teatras „Lėlė“, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus, Žaislų muziejus, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija
Rėmėja Lietuvos kultūros taryba
Daugiau informacijos socialiniame tinkle „Facebook“ ›